Kórejskí vedci objavili elixír mladosti. Bohatí budú večne mladí a my ostatní..... (Brian McGleenon)
28 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Komentár Briana McGleenona (RT)



Vedci v Kórei vyvinuli omladzujúcu génovú terapiu pre ľudskú pokožku, ktorá má potenciál urobiť zo „starnutia reverzibilný jav“. Jednoducho povedané sú krôčik k elixíru na večnú mladosť. Ale ako bude naša spoločnosť vyzerať, keď si to niekto bude môcť zaplatiť a iný nie? Nad tým sa zamýšľa novinár Brian McGleenon.




Vedci z Kórejského vedeckého a technologického ústavu (KAIST) objavili spôsob, ako obnoviť kožné bunky Tvrdia, že pôvodná technika môže byť použitá na „zvrátenie procesu starnutia, prevenciu chorôb súvisiacich so starnutím a predĺženie života.“

Profesor Kwang-Hyun Cho, vedúci štúdie, uviedol, že novoobjavená technika „sa netýka iba ľudskej pokožky, ale aj celého nášho tela.“ Cho opísal svoju novo vyvinutú techniku ​​ako „otvorenie brány novej generácii, ktorá vníma starnutie ako reverzibilný biologický jav“. Vedci dokázali „prebudiť“ schopnosť kožných buniek opravovať sa a deliť sa na novšie verzie, teda omladiť sa.

Britská vláda chce verbovať deti, aby špehovali vlastných rodičov
Úsilie administratívy Borisa Johnsona prijať legislatívu, ktorá štátu umožní nábor detí, aby špehovali svojich rodičov, a dokonca pri tom porušovali zákon, vydesilo niektorých najvyšších konzervatívnych poslancov, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Výsledky ukázali, že sa regenerovala celková funkčnosť kožného tkaniva, čím sa pokožke dodalo zdravé množstvo kolagénu a elastických vlákien, čím sa tkanivo zbavilo vrások.
Zarábanie na mladšej pokožke

Je zrejmé, že rozvíjajúci sa priemysel kozmetickej chirurgie v Južnej Kórei chce využívať akýkoľvek nový liek, ktorý sľubuje, že uvoľnené čeľustné svaly, starecké škvrny a zvráskavené čelo budú minulosťou. Hodnota sa môže zvyšovať najmä preto, že vek populácie sveta je na najvyššej úrovni v histórii ľudstva. S odhadovaným počtom 700 miliónov ľudí nad 60 rokov sa túžba byť navždy mladým môže iba stupňovať.

USA zasahujú do vnútorných záležitostí Ruska, tvrdí Kremeľ
Kremeľ v nedeľu obvinil americké veľvyslanectvo v Rusku zo zasahovania do vnútorných záležitostí krajiny. Urobil tak v súvislosti s varovaním pre občanov USA nachádzajúcich sa v Rusku, aby sa vyhli sobotňajším protestom na podporu opozičného lídra... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič


Soulská kozmetická spoločnosť Amorepacific  s pomocou vedcov z KAIST začala túto technológiu ďalej rozvíjať.
Závislosť na kráse

Fixáciu ľudí celého sveta na vonkajší zjav umocnila naša závislosť na stránkach sociálnych médií, ako sú Facebook, TikTok a Instagram. Južná Kórea by mohla byť na čele rebríčka súčasnej kultúry „chorých z krásy“. Pojem „chorý z krásy“ vymyslela americká psychologička Renee Engelnová, ktorá popísala rastúcu tendenciu klásť krásu na vrchol osobnej agendy jednotlivca. Znamená to, že ľudia venujú viac peňazí, zdrojov a času na svoj vzhľad, ako je zdravé.

Jeho srdce bilo pre krištáľ: zomrel Gernot Langes-Swarovski   
Gernot Langes-Swarovski – svetoznámy producent krištálu a šperkov a najväčší akcionár rodinného podniku s výrazným vplyvom na rakúsky priemysel a podnikanie. Jeho meno vo svete niečo znamenalo. Na konto si za svoju prácu pripísal veľa ocenení.... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Fixácia na krásu dosiahla v Južnej Kórei epidemické rozmery, najmä čo sa týka žien. Ale v rastie aj počet mladších mužov. Štatistika z roku 2019 od Medzinárodnej spoločnosti estetickej plastickej chirurgie (ISAPS) odhalila, že v Južnej Kórei je najväčšia hustota plastických chirurgov na svete. A približne 60 percent žien vo veku nad 20 rokov tu podstúpilo kozmetický zákrok.
Existujú nejaké nevýhody?

Pretože nekontrolované delenie buniek môže viesť k vzniku malígnych nádorov, opýtal sa McGleenon profesora Cho, či existujú obavy, že „prebudenie“ starnúcich buniek môže spôsobiť rakovinu. Cho odpovedal, že tieto geneticky upravené kožné bunky sa budú môcť obnovovať bez toho, aby sa stali rakovinovými. Zdôraznil, že jeho experimenty odhalili, že „bunky sa bezpečne množili na základe vonkajších rastových signálov“.

Taliansko avizovalo právne kroky po oneskorení dodávok vakcín
Taliansko podnikne právne kroky proti spoločnostiam Pfizer Inc a AstraZeneca v súvislosti s oneskorením dodávok vakcín proti novému koronavírusu. Cieľom je získať dohodnuté dávky, nie žiadať odškodné, oznámil v nedeľu minister zahraničných vecí... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | tasr


Ale tí, ktorí dúfajú, že omladnú pomocou lieku profesora Cho, budú musieť mať hlboké vrecká. Uviedol, že môže dôjsť k značným nákladom na to, aby sa súčasný postup dostal do fázy, v ktorej by sa dal použiť pri operáciách. Jeho nový prístup by mohol byť pripravený na trh do „piatich až siedmich rokov, v závislosti od úspechu budúcich experimentov“. Tvrdí však, že do tej doby „by bol schopný nahradiť súčasnú plastickú chirurgiu“. Možno ešte vzrušujúcejšie je, že metóda tiež dokáže „zvrátiť stratu svalov a zhoršenie mozgovej činnosti“ a mohla by sa dokonca použiť ako „protirakovinová terapia“.

Spojené štáty majú 25 miliónov nakazených
24 | 01 | 2021 | sefredaktor


Príslušný nákladový faktor by však mohol zdôrazniť rastúce rozdiely medzi bohatými a chudobnými, nehovoriac o stieraní rozdielov medzi mladými a starými. Vnučky začnú závidieť krásu svojim babičkám? Alebo sa stretnú dvaja dôchodcovia, jeden s hlbokými vráskami spôsobenými vekom a druhý s porcelánovou pokožkou?

Táto nová revolučná technika môže vrátiť tvári jej niekdajšiu mladosť, ale napraví krehkosť a neistotu osoby pod ňou?

autor Brian McGleenon: novinár, ktorý pracoval pre Fuji televíziu, Daily Express, The Independent, KBS a Pear Video

Václav Klaus: Báť sa covidu je zbabelé, rúška sú len neúčinná fikcia (VIDEO)
Hosťom relácie českej televízie DVTV bol bývalý český prezident Václav Klaus. Hlavnou témou diskusie bola pandémia koronavírusu a vládne nariadenia proti nej, ktoré Klaus mnohonásobne porušil a ktoré odmieta prijať. Rozhovor priniesol portál... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Timotej Dudka