Hlina: Svet lieči. My testujeme v rozpore s odporúčaniami z letáku
27 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina vyčíta Igorovi Matovičovi, že kým lídri iných krajín sa zameriavajú najmä na očkovanie, on si stále veselo testuje. Politik o tom píše v statuse na sociálnej sieti.


 „Musím z niečoho žiť, mňa neživí politika. Musím chodiť do práce, tak som musel ísť na test,“ vysvetľuje, prečo sa zúčastnil na celoslovenskom skríningu.

„Niektoré segmenty hospodárstva sú už u nás zavreté najdlhšie na svete. A ani deti stále nechodia do školy. Všetci vo svete sú sprostí, nezodpovední, zabíjajú svojich občanov, lebo celoplošne povinne netestujú?“ pýta sa Hlina. Podľa neho svet hovorí o očkovaní, zodpovedné krajiny na to vytvárajú infraštruktúru.

"Testujeme mimo odporúčaní z príbalového letáku a fotíme sa pri očkovaní. Nič netušiaca Cibulková, či asistentka ministra išla okolo nemocnice, šmykla sa na banánovej šupke, ktorú tam odhodil nejaký vedec a napichla sa na očkovaciu ihlu, ktorá tam čakala na nejakého zdravotníka z prvej línie,“ pokračuje Hlina.

.



Poukazuje na to, že svet kupuje vakcíny aj na „medzitrhu“ či lieky na trhu, ale Slovensko nakupuje testy od sprostredkovateľov a pašujeme si lieky vlastnými cestičkami. Sme obeťou obsesie premiéra a možno aj motivácie dostať províziu od kusu. "Čím viac testuješ, tým väčšia odmena. Premiér z toho urobil komédiu,“ píše Hlina.

Kritizuje aj Matovičove slová o tom, že starostovia, ktorým prišlo na testovanie málo ľudí, mu robili zlý marketing. „To majú starostovia vykrikovať ako Matovič a Záborská po dedinských rozhlasoch pred voľbami? A pamätajte, toto celé raz bude musieť niekto zaplatiť, niekto bude musieť na to zarobiť. To sa samé nezaplatí,“ dodáva Hlina.

„Matovič je otravný ako podomový predajca,“ perlí smerom k premiérovi Alojz Hlina
Nákup antigénových testov premiérom Matovičom je téma, s ktorou teraz vyšiel expolitik Alojz Hlina. Bývalý šéf KDH nechápe, prečo bohaté Nemecko kupuje lieky proti Covidu, kým chudobné Slovensko výterové tyčinky. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.