Blaha: Sme jediná krajina, kde novinári strážia vládu pred opozíciou
26 | 01 | 2021 I

Včerajší deň bol nepochybne zaujímavý na udalosti. Niektoré z nich zhrnul vo svojom najnovšom statuse poslanec Ľuboš Blaha. Čo je však najhoršie, ako sám tvrdí, s covidom musí zostať doma až do konca januára. Má totiž zanesené pľúca. A je z toho otrávený. 





Viete, kto bude mať na Slovensku na starosti migračnú politiku? Radšej si sadnite... Sám šéf Nadácie otvorenej spoločnosti. Ján Orlovský. Nič slniečkovejšie už na Slovensku neexistuje. Amen-tma, hovorí Blaha.






"A to bolo rečí od Borisa Kollára, že bude bojovať proti migrácii. Už sa dostavil aj výsledok: Migračný úrad SR strčili do ruky rovno Sorosovi. Gratulujem. Drahí migranti - welcome to Slovakia!"






Blaha zaregistroval, že ministerka kultúry Milanová z OĽaNO chce zákonom garantovať novinárom beztrestnosť. Už ich nebudú môcť stíhať za ohováranie a klamstvá. Zabudla však vraj povedať, že jej manžel bol novinár v Plus 7 Dní a sám čelí obžalobe za ohováranie.




Blaha: "Gratulujem pán premiér. Znásilnili ste Slovensko, aby ste si strelili do vlastnej nohy!"
Ľuboš Blaha na sociálnej sieti opäť kritizuje postoj a správanie tzv. mienkotvorných médií. Zámienku mu k tomu dala redaktorka TV Markíza, ktorá na tlačovke strany SMER Robertovi Ficovi povedala, že nesúhlasí s jeho argumentáciou. Vrátil sa tiež... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Michal Filek





"Milujúca ženuška vlastne pripravila zákon na záchranu svojho mužíčka. To sa akože ideme tváriť, že toto nie je konflikt záujmov? Toto je škandál ako hrom!"






A keď už sa vraj pozastavil pri Pluske, včera narazil na článok, kde riešia intelektuálsky spor, či stačí alebo nestačí, ak v oxfordských dejinách spomínajú Blahu iba raz a odkazujú iba na jednu z jeho deviatich vedeckých kníh.






"Ja len, že žijeme v krajine, kde si premiér, predseda parlamentu a minister školstva ani nevedia napísať sami svoje diplomovky, ale od poslanca Smeru sa očakáva, že ho v Oxforde budú v dejinách myslenie v strednej Európe spomínať aspoň dvakrát, inak je to úplný lúzer. Tlieskam."






No a Blaha prirodzene premostil na Igora Matoviča. Ako inak. "Pripomína mi to tlačovky nášho slovutného pána premiéra. Matovič sa rozhodne ignorovať odporúčania všetkých vedcov a vymyslí si ako jediný na svete fašistické testovanie celého národa. No na tlačovkách ho novinári ofukujú ako keby bol z práškového cukru."





Ak sa vraj vôbec Matoviča niekedy niečo spýtajú, tak maximálne nejakú technickú otázku, že kedy sa to testovanie začne a ako to bude prebiehať. Proste úplné strážne psy demokracie.






"Ten chlap nemá žiadnu oponentúru - do televíznych debát chodí sám, na tlačovkách ho ovievajú, do parlamentu nechodí. Kritiku môže počuť jedine tak doma od Pavlínky, ak nevynesie smeti. A pritom Matovič rozhoduje o všetkom. Ale keď má tlačovku líder opozície, ktorý dnes nerozhoduje o ničom, tak po ňom na každej tlačovke vrieskajú hysterické novinárky, raz nevedomá Tódová, inokedy nevidomá Kajtárová - trhajú ho na kusy len preto, že kritizuje vládu. My sme asi jediná krajina, kde novinári strážia vládu pred opozíciou."






No a svoj status skončil Blaha optimisticky: "Dobrá nálada všetko lieči, tak posielam veselé pozdravy."