Orlovský zo Sorosovej nadácie sa presúva na ministerstvo vnútra, bude riadiť Migračný úrad
25 | 01 | 2021 I Petra Demková

Z novinky sa veľmi teší aj Pavol Demeš, známy pro-americký aktivista. Ján Orlovský, nový riaditeľ Migračného úradu, bol predtým riaditeľom Nadácie otvorenej spoločnosti. „Téma migrácie bude bezpochyby predstavovať veľkú výzvu pre celú Európu aj v najbližších rokoch,“ odkazuje ako prvé po zaujatí miesta.


Prvou zlou správou je, že súčasná vláda v migračnom úrade očividne vidí veľkú dôležitosť a tou druhou je, že migračnú politiku na Slovenku chytajú do rúk Sorosovci. A to, že George Soros je obrovským podporovateľom migrácie osôb z tretieho sveta do Európy, je známym faktom, písali o tom v minulosti rôzne médiá, napríklad TU. Ani na oficiálnej stránke OSF sa Soros netají svojou politikou, v roku 2015 vyšiel príznačný článok, Prečo Európa musí prijať svojich utečencov. Kto na Slovensku rozhoduje o obsadzovaní funkcií ako riaditeľ Migračného úradu, sa môžeme len domnievať...

Ruské veľvyslanectvo: USA by sa mali venovať vlastným hlbokým problémom, nie podnecovať nepokoje v Rusku
Veľvyslanectvo Ruskej federácie obviňuje USA z miešania sa do ruských záležitostí. Tvrdí, že Američania prostredníctvom sociálnych sietí podporujú nepovolené protestné akcie v ruských mestách. Vyriešte si vlastné problémy, odkazujú Rusi. ... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Petra Demková


„Migračný úrad ministerstva vnútra má nového riaditeľa, je ním Ján Orlovský, ktorý bol predtým šéfom Nadácie otvorenej spoločnosti,“ informuje Denník N. „V prvom rade chcem poďakovať za prejavenú dôveru a povedať, že s pokorou prijímam zodpovednosť, ktorú funkcia riaditeľa migračného úradu prináša. Téma migrácie bude bezpochyby predstavovať veľkú výzvu pre celú Európu aj v najbližších rokoch. Je mimoriadne dôležité, aby sa členské krajiny snažili nájsť konsenzus v ďalšom smerovaní migračnej politiky a zároveň intenzívnejšie pracovali na riešení problémov, ktoré sú z dlhodobého hľadiska identifikované ako najzásadnejšie,“ uviedol nový riaditeľ pre Denník N.

„Z mojej pozície budem úrad smerovať na hľadanie nových príležitostí užšej spolupráce so štátnymi orgánmi, s občianskym sektorom aj so samosprávou. Je dôležité, aby sa spolužitie občanov SR s cudzincami nieslo v duchu vzájomného porozumenia, tolerancie a aby prinášalo spokojnosť všetkým, ktorí žijú na našom území,“ uviedol ďalej Ján Orlovský.

Ján Orlovský v rokoch 1992 až 2002 pôsobil v zahraničnej službe SR, z čoho sedem rokov ako 3. tajomník a radca na zastupiteľskom úrade SR vo Washingtone, D. C. Venoval sa spolupráci s Kongresom USA, ako aj s neziskovými a výskumnými organizáciami. V rokoch 2003 až 2014 zastával pozíciu hovorcu a riaditeľa kancelárie predstavenstva spoločnosti Západoslovenská energetika a od roku 2015 až do roku 2020 pôsobil ako výkonný riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti.

Ako dlho sa udrží protektorát USA v Európe? (Vladimír Malyšev)
20 | 01 | 2021 | Zuzana Perželová


Z nového riaditeľa je mimoriadne nadšený aj známy aktivista a priateľ Ameriky, Pavol Demeš. „Tak toto je dobrá správa. Migračný úrad, bude mať nového riaditeľa. Ján Orlovský dostáva šancu ukázať svoju organizačnú a komunikačnú profesionalitu na dôležitom pracovisku. Poznám ho takmer tridsať rokov. Bol nádejný diplomat, úspešný hovorca v korporátnom sektore, či rešpektovaný manažér v neziskovom sektore,“ teší sa na Facebooku Demeš.

Dcéra Pavla Demeša, Barbora Demešová, opakovane ako redaktorka TV Markíza vyhrávala Novinársku cenu, ktorú na Slovensku organizuje Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti.

Náhla smrť hlavy Rothschildovcov je vážnou ranou pre šedú moc v USA (Vladimír Vinnikov)
19 | 01 | 2021 | sefredaktor