Ruské veľvyslanectvo: USA by sa mali venovať vlastným hlbokým problémom, nie podnecovať nepokoje v Rusku
24 | 01 | 2021 I Petra Demková

Veľvyslanectvo Ruskej federácie obviňuje USA z miešania sa do ruských záležitostí. Tvrdí, že Američania prostredníctvom sociálnych sietí podporujú nepovolené protestné akcie v ruských mestách. Vyriešte si vlastné problémy, odkazujú Rusi.  


Na Facebookovom profile veľvyslanectva Ruska na Slovensku sa objavila správa:  „Veľvyslanectvo Spojených štátov v Moskve už po neviem koľký raz dáva najavo, ako opovrhuje diplomatickými zásadami a pravidlami. Aktívne totiž umiestňuje na sociálne siete príspevky podporujúce nepovolené protestné akcie v ruských mestách. V podstate ide o podporu násilných akcií, ktoré sa pokrytecky označujú za pokojný protest a do ktorých organizátori zapájajú aj neplnoleté osoby.“

Americká ambasáda zverejnila trasy protestných pochodov na podporu Navaľného, vraj kvôli Američanom
23 | 01 | 2021 | sefredaktor


Ruskí diplomati majú pre Američanov jasný odkaz. „Vedenie USA by sa malo radšej venovať vlastným problémom, medzi ktoré patrí prekonanie hlbokého rozkolu v americkej spoločnosti, vyplývajúceho zo sociálnej nespravodlivosti, nerovnosti a prenasledovania odlišne zmýšľajúcich ľudí,“ nešetrili Američanov.

„Snahy americkej diplomacie, ktorá ignoruje slušné správanie a v podstate burcuje radikálne elementy, sú odsúdené na neúspech a budú mať negatívny dopad na bilaterálne vzťahy,“ doplnili diplomati. Uvádzajú, že predstaviteľov amerického veľvyslanectva čaká ťažký rozhovor na na ruskom ministerstve zahraničných.

Príspevok je reakciou na správy o nepokojoch vo veľkých ruských mestách, ktoré obleteli všetky médiá v posledných dňoch. Rozbuškou nepokojov bolo zatknutie Alexeja Navaľného po jeho príchode do Moskvy.

Vakcína Pfizer vykazuje vedľajšie účinky, ruskú vakcínu na trh nepustia. Prečo?
Po tom, čo bola ruská vakcína Sputnik V ako prvá na svete zaregistrovaná, stala sa terčom kampane západných médií, ktoré spochybňovali jej spoľahlivosť a bezpečnosť. Pritom mediálny mainstream ignoruje indície, že preparát americkej firmy Pfizer... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Gabriel Matta