Kým obyčajní ľudia sedeli doma, koaliční politici na horách veselo dovolenkovali
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Premiéra a jeho dvoch ministrov ani tvrdý lockdown neodradil od toho aby si šli zrelaxovať na horské chaty. A to aj napriek tomu, že bol zakázaný presun ľudí medzi okresmi.


Na Slovensku bol v decembri vyhlásený tvrdý lockdown, ktorý na spomalenie šírenia koronavírusu v podstate zakázal presuny ľudí medzi okresmi. Z nariadenia vlády si však niektorí ministri nerobili ťažkú hlavu a zopár dní strávili na chatách v zasneženej prírode. Okrem samotného premiéra Igora Matoviča tak na začiatku roka spravili aj Veronika Remišová a Roman Mikulec, informuje portál plus7dni.pluska.sk.
Premiér bol vo vysokých Tatrách, Mikulec v Martine, Remišová na Liptove

Igor Matovič využil možnosť stráviť postkaranténny čas v účelovom zariadení úradu vlády Kamzík vo Vysokých Tatrách. Svoje vlastné chalupy však vlastnia viacerí koaliční členovia. Šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok si kúpil chatu a vybudoval si z nej trvalý domov. V tom, že vymenil svoju bratislavskú adresu za senecké jazerá, má prsty jeho žena. „Senec znamená pre ministra zvláštnu emóciu - má manželku Senčanku. Od detstva strávila veľa času na jazerách. Odkedy sa spoznali pred viac ako tridsiatimi rokmi, trávili na jazerách aj s priateľmi veľa času a vždy sa snažili mať možnosť tam aj bývať. Podarilo sa im pred viac ako desiatimi rokmi kúpiť chatu, z ktorej majú dnes trvalý domov. Preto minister nie je klasický chalupár,“ vysvetlil celú záležitosť ministrov hovorca. Korčok sa narodil v Banskej Bystrici, takže život pri jazere si musí kompenzovať kopcami. „Minister je vášnivý lyžiar a miluje zimu, horské chaty má veľmi rád, a ak to je možné, rád si chatu v horách z času na čas prenajme,“ dodal jeho hovorca.

Prvé januárové strávil šéf rezortu vnútra Roman Mikulec na chate na samote v kopcoch pri Martine. „Pán minister strávil na chate tri dni. Išlo však o jeho súkromný program, ktorým neporušil žiadne, v tom čase platné opatrenie,“ vysvetľuje pobyt ministrova hovorkyňa. Zvláštne, pretože u nás v tom čase platil zákaz vychádzania a minister na chate určite nebol pracovne… Ministerka regionálneho rozvoja a investícií Veronika Remišová vlastní na Liptove spolu s manželom, tiež politikom, poslancom za bratislavskú mestskú časť Staré Mesto, chatu. Ani túto zimu výlet do zasneženej Pribyliny nevynechala a hneď po karanténe tam začiatkom roka vycestovala. Ako je všeobecne známe, minister hospodárstva Richard Sulík trávil tohtoročnú zimnú dovolenku v slnečnom Dubaji.

Matovič prezradil, že Sulík oddychuje v Dubaji
"Nie je Dubaj ako Dubaj" - baví sa najnovšie slovnou hračkou predseda vlády na účet svojho podrpredsedu. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík