Taraba: Niekto si myslí, že sa dá prijať zákon, ktorým zabráni domáhaniu sa ľudských práv
24 | 01 | 2021 I Petra Demková
Opozičný poslanec Tomáš Taraba sa obáva, že parlament prijme ústavnou väčšinou  zákon, podľa ktorého by poľovník mohol zastreliť na námestí alebo v prírode človeka a nemohol by byť za to trestne stíhaný ani byť naňho podaná civilná žaloba, píše o tom na sociálnej sieti.

„Dnes som telefonoval s jednou renomovanou právničkou a hovorí mi. Predstav si, že by parlament ústavnou väčšinou prijal nový zákon podľa ktorého každý, kto je poľovník, môže zastreliť kohokoľvek na námestí alebo v prírode a nemohol by byť za to trestne stíhaný ani podaná civilná žaloba. Veď strieľal poľovník a on môže kedykoľvek na kohokoľvek. Stojí nad zákonom. Má imunitu,“ píše poslanec.

Taraba: Len kvôli Smeru sa dnes nezbierajú podpisy za referendum
Nezávislý poslanec Tomáš Taraba v statuse na Facebook skritizoval Smer a jeho predsedu Roberta Fica. Vyhlásil, že práve kvôli tejto strane sa neuskutočnilo referendum. Čítať ďalej
23 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Taraba je presvedčený, že súčasná vláda sa snaží prijímať zákony, ktoré bránia občanom domáhať sa svojich práv. „Presne na takejto úrovni sú tí, čo si myslia, že sa v právnom štáte dá prijať zákon, ktorým sa zabráni obyvateľstvu domáhať sa svojich ľudských práv len preto, že po nich bude šliapať privilegovaná skupina, ktorá by stála nad zákonom. Medzi ľudské práva patrí aj právo na osobnú integritu a ľudskú dôstojnosť, ku ktorej patrí aj právo na dobré meno,“ opisuje.

Nepáči sa mu ani novelu, ktorú pripravuje ministerka kultúry. „Zákon, ktorý by dal právo novinárom beztrestne písať lži na občanov Slovenskej republiky a tým by sa zo zákona zakázalo sa svojich práv na ochranu dobrého mena domáhať, ako to chce urobiť ministerka Milanová, by bolo v priamom rozpore s medzinárodnými záväzkami Slovenska v oblasti ochrany ľudských práv,“ vysvetľuje Taraba.

„Toto však vôbec neznamená, že takýto zákon táto totalitná vláda neprijme." konštatuje na záver.

Taraba: Ľudia chcú Ivermectin, odborníci ho schvaľujú, ale vláda je hluchá
Nezaradený poslanec Tomáš Taraba tvrdí, že v boji s Covid-19 je veľmi účinným liekom prípravok Ivermectin, ktorý stojí 80 centov. Za to, že sa u nás nepodáva, viní vládu. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.