Naď (OĽaNO): Myslím, že premiérov poradca Kalinský by peniaze nemal brať
24 | 01 | 2021 I sefredaktor
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) vyhlásil, že bývalý spolupracovník premiéra Matoviča Kalinský  by nemal dostať peniaze z grantu poskytnutého ministerstvom životného prostredia, ktorému šéfuje Ján Budaj, taktiež z (OĽaNO). Premiér podľa Naďa očakáva, že sa adekvátnym spôsobom k celej veci postaví aj samotný Kalinský.

V diskusnej relácii TV Markíza Naď oznámil, že sa bude meniť zákon a spolupracovníci štátnej správy nebudú môcť brať dotácie.  "Politicky sme sa v rámci hnutia dohodli, že budeme meniť legislatívu, že ak niekto bude chcieť akýmkoľvek spôsobom, aj externe, spolupracovať so štátnou správou, bude musieť deklarovať, že nemá žiadne žiadosti o grant, prípadne iné problematické veci, ktoré by mohli prísť," povedal minister obrany.

Naďov oponent Richard Raši povedal, že taký krok by pomohol systému. "Uvidíme, ako to dopadne. Kalinský však nie je jediný," zdôraznil a poukázal na to, že neziskové organizácie, ktoré sú blízko poslankyniam parlamentu, dostali granty z ministerstva práce a sociálnych vecí.