97-ročná dôchodkyňa s demenciou dostala dve rôzne vakcíny. Jej dcéra žiada trest pre vinníkov
24 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Dcéra dôchodkyne z kanadského Montrealu vyjadrila pobúrenie po tom, ako jej matke omylom aplikovali dve rôzne očkovacie látky, čím porušili pokyny, ktoré zakazujú miešanie vakcín, informuje portál RT.


Antonietta Pollice sa nechtiac stala prvou osobou v provincii Quebec, ktorá dostala dve rôzne vakcíny proti Covid-19. Táto zmes vyvolala obavy o jej bezpečnosť, ako aj otázky, či obyvatelia domovov, ktorí dostávajú vakcínu, úplne rozumejú a súhlasia s lekárskym zákrokom.

Deväťdesiatsedemročná dôchodkyňa dostala vakcínu od spoločnosti Moderna 7. januára, keď žila v domove dôchodcov na predmestí Montrealu. O niekoľko dní neskôr bolo zariadenie zatvorené a ju previezli do iného domova. Zrejme si neuvedomovali, že už bola zaočkovaná, keďže zamestnanci jej vpichli ďalšiu dávku - tentokrát však od spoločností Pfizer/BioNTech.

Jej dcéra Patrizia Di Biase uviedla, že jej matka trpí demenciou a nechápe, ako sa s ňou narába.

Čile "omylom" vydalo celoštátne varovanie pred vlnou cunami
Čile zasiahlo zemetrasenie o sile 7 stupňov a niekoľko následných otrasov, ktoré vyvolali paniku. Úrady následne vydali falošné celoštátne varovanie pred vlnou cunami, aj keď sa snažili iba o evakuáciu najväčšej výskumnej stanice v Antarktíde,... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Marek Molnár


"Bola som šokovaná a naštvaná. Ako sa to môže stať? Stávajú sa chyby, ale toto nie je malá chyba,“ uviedla Patrizia. Situáciu označila za „neprijateľnú“ a požaduje vyvodenie zodpovednosti.

"Nechcem, aby sa to stalo znova,“ povedala Patrizia a dodala, že kontaktovala ministerstvo zdravotníctva Quebecu. Regionálne zdravotné úrady prípad v súčasnosti vyšetrujú.

EÚ bude kontaktovať spoločnosť Pfizer kvôli opätovnému zníženiu dodávok vakcín
Európska únia uviedla, že je potrebný ďalší rozhovor so spoločnosťou Pfizer potom, čo sa objavila správa, že farmaceutický gigant zníži dodávky už druhý týždeň po modernizácii svojho výrobného závodu, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 01 | 2021 | Marek Molnár