Päť hollywoodskych vrážd, z ktorých ide mráz po chrbte
23 | 01 | 2021 I Timotej Dudka
Zaspomínajte na brutálne vraždy, ktoré otriasli Hollywoodom. Z niektorých dodnes nevyriešených prípadov naskakuje husia koža aj otrlým fanúšikom detektívok, píše portál Super.

Nicole Brown Simpsonová

Vražda manželky hráča amerického futbalu OJ Simpsona patrí dodnes medzi najkontroverznejšie. Dva roky potom, čo sa Nicole Brown Simpsonová s OJom v roku 1992 rozviedla, našli ju a jej kamaráta Rona Goldmana brutálne ubodaných v jej losangeleskom dome.

Podozrenie rýchlo padlo na jej ex, ktorého na súde zastupoval Robert Kardashian, otec slávnych sestier Kardashianových. K šoku verejnosti bol OJ uznaný nevinným, aj keď musel rodinám pozostalých uhradiť mnohomiliardové odškodné. V roku 2007 bol odsúdený na 33 rokov za mrežami za iné zločiny vrátane lúpeže alebo únosu. O desať rokov neskôr bol prepustený na podmienku. Vraždy Nicole a Rona sú považované za uzavretý prípad, aj keď za ne dodnes nebol nikto odsúdený.

Hollywood ustúp! Čína sa derie na prvé miesto v predaji lístkov do kina
02 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Selena Quintanilla-Pérezová

Božská Selena, ktorú v rovnomennom filme stvárnila Jennifer Lopez bola zastrelená v roku 1995 svojou blízkou kamarátkou. Yolanda Saldivarová bola tiež predsedníčkou jej fanklubu a časom sa stala speváčkou posadnutá.

Po podvodoch s peniazmi jej otec Seleny zakázal so speváčkou kontakt, avšak dôverčivá Selena sa nechcela s kamarátkou rozísť v zlom. Po hádke v hotelovej izbe ju Yolanda strelila do chrbta, Selene sa však podarilo utiecť do lobby, kde opísala, čo sa stalo, a stratila vedomie. Zomrela neskôr v nemocnici. Yolanda sa zamkla v aute v hotelovej garáži, kde ju našla polícia a po deviatich hodinách zatkla. Na súde síce tvrdila, že vystrelila nechtiac, ale dostala doživotie. O zmiernenie trestu bude môcť požiadať najskôr v roku 2025.

Elizabeth Shortová

Elizabeth Shortová prezývaná Black Dahlia bola sľubnú herečkou, ktorú brutálne zavraždili v roku 1947. Vražda patrí k najstrašnejším v histórii Hollywoodu, o to desivejšie je, že vrah nebol nikdy chytený. Shortovú našli na dva kusy, jej telo bolo pochopiteľne bez krvi, s mnohými bodnými poraneniami a na niektorých miestach s odrezanou kožou. Tvár mala porezaná od ucha k uchu, rezná rana jej vytvorila desivý úsmev. Hoci sa v priebehu rokov objavovali rôzni svedkovia, nikdy nebol nikto zatknutý a prípad zostáva nevyriešený.

Od koktajúceho barmana po hollywoodsku hviezdu: Neuveriteľná cesta Bruca Willisa
Bruce Willis patrí k najlepším akčným hercom. Je známy ako rozumný a drsný hrdina, ktorý je plný ľudskosti, ktorú nerád ukazuje. Natočil veľkú radu filmov, a nie všetky boli dobré, ale tie vydarené len na tržbách v kinách zarobili cez 2,5 miliardy... Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


Sharon Tateová

Krásna hollywoodska hviezda 60. rokov Sharon Tateová bola tiež jednou z ústredných postáv v poslednej tarantinovke Vtedy v Hollywoode, kde ju stvárnila Margot Robbie. Tarantino však upustil od desivého konca, ktorý herečku stretol.

Manželka Romana Polanského bola v auguste 1969 spolu s ďalšími priateľmi brutálne zavraždená Mansonovou rodinou. Herečku, ktorá bola v 9. mesiaci tehotenstva, bodli 16-krát, odrezali jej prsník a jej telo priviazali za krk k inej obeti Jay Sebringovi. Hoci Manson na mieste činu osobne prítomný nebol, zodpovední boli jeho stúpenci, ktorí sa nazývali Mansonová rodina. Tí skončili vo väzení rovnako ako Manson. Dvaja z nich si trest stále odpykávajú, zatiaľ čo Manson a jedna z vrahýň za mrežami zomreli. Tateová bola neskôr pochovaná s nenarodeným dieťaťom v náručí.

Hollywoodsky herec o smrti svojho otca: Zomrel presne, ako si prial, dostal infarkt, keď mal orgazmus
Herec Matthew McConaughey (50) sa rozhovoril o smrti svojho otca Jamesa, ktorý zomrel v roku 1992. Matthew sa chystá vydať biografiu s názvom Greenlight a pri tej príležitosti sa rozhovoril o svojej rodine pre časopis People, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Dominique Dunneová

Život hviezdy Poltergeist, hororu z roku 1982, vyhasol až príliš skoro. Zomrela v rukách žiarlivého expriateľa, ktorý ju v roku 1982 uškrtil. Po ročnom vzťahu plnom násilia, snahy ju ovládať a pokusu o zabitie sa Dominique s Johnom Sweeneym rozišla nadobro. Niekoľko týždňov po rozchode ju však navštívil v jej dome, kde práve nacvičovala s hereckým kolegom Davidom Packer. Po hádke, ktorá prebehla na verande a počas ktorej sa David snažil vytratiť zadným vchodom, zbadal, ako Sweeney expartnerku zatiahol do krovia a tam ju zaškrtil.

Sám násilník požiadal herca, aby zavolal políciu, ktorej sa následne k zločinu priznal. Dunneová skončila v nemocnici na prístrojoch, jej mozog však nevykazoval žiadnu aktivitu, tak sa rodina rozhodla pre odpojenie. Porota zbavila Sweeneyho obvinenia z vraždy druhého stupňa a usvedčila ho iba z trestného činu zabitia.

Od predavača parfumov po hollywoodskeho herca: Jean Reno a jeho cesta k úspechu
Za skvelý štart hereckej kariéry vďačí herec šťastnej náhode, ktorá ho zviedla dokopy s Lucom Bessonom. Ten ho obsadil hneď do troch úspešných filmov. A cesta do Hollywoodu sa zrazu otvorila, píše portál Kinotip2. Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Timotej Dudka