Fico sa opýtal ľudí, či by sa mala Kolíková za Pumpu ospravedlniť. Na Facebooku sa nato strhla búrka
23 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Predseda Smeru Robert Fico požiadal v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy vicepremiérku a predsedníčku strany Za ľudí Veroniku Remišovú, aby vyzvala ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, nech sa ospravedlní za nevhodné výroky na adresu zosnulého generála Lučanského v seriáli Pumpa.

Remišová odpovedala, že niet sa za čo ospravedlňovať, a preto sa opozičný líder Fico opýtal na Facebooku ľudí, čo si o vicepremiérkinom postoji myslia. A strhla sa búrlivá kritika na adresu tak Remišovej, ako aj Kolíkovej. Do diskusie sa zapojili stovky ľudí a takmer jednohlasne sa zhodli na tom, že ministerka spravodlivosti by sa mala nielen ospravedlniť, ale aj odstúpiť.

Belousovová o Kolíkovej v zábavnej relácii RTVS: Toto už nie je Pumpa, ale Žumpa!
18 | 01 | 2021 | sefredaktor


"Aj jedna aj druhá by sa mali ospravedlniť. Jedna má chabé znalosti, ako vyplynulo z vašej debaty s Remišovou, to je tak keď silou mocou sa dávajú ministerstvá našim ľuďom bez patričného vzdelania. A tá druhá je bez empatie a zdravého úsudku - špiniť človeka po jeho smrti, keď bola za to aj sama zodpovedná," napísala Edita Oravská.

"Nielenže sa má ospravedlniť, ale musí odstúpiť a zaliezť niekde do kanála, nikdy z neho nevyliezť," myslí si Anna Kocalová.

Marta Stanislavová zase napísala, že konanie Márie Kolíkovej je nehodné funkcie, ktorú zastáva. A ako človek zlyhala úplne. Už voči rodine to bolo odporné má aj ona rodinu a nikdy nevie, ako ešte môžu dopadnúť. Ale robiť si satiru zo smrti niekoho je úbohé," konštatovala.

Peter Burjanes napísal: "Nielen ospravedlniť, Kolíková už mesiac a pol presluhuje."

"Ministerka nám všetkým ukázala, kde je jej miesto - na pumpe/v žumpe/. Má tam podporovateľov aj obdivovateľov," uviedla Viera Hanáková.

Našli sa aj takí, čo pochybujú o vicepremiérkinom intelekte. "Remišovej to doteraz nedoplo, čo ste od nej chceli," zavtipkoval Peter Záhorec. "Ak Remišová nevie za čo sa má Kolíková ospravedlniť, tak iba potvrdila, že aj ona je bez sebareflexie, charakteru a dovolím si povedať, že aj bez zdravého rozumu." konštatoval Anton Mošať.

RTVS sa verejne ospravedlňuje za zneuctenie Milana Lučanského v relácii Pumpa
Relácia Pumpa sa, v rámci žánru politickej satiry, vždy venuje aktuálnym udalostiam a témam rezonujúcim v spoločnosti. Z hľadiska aktuálnosti sú do relácie pozývaní aj hostia z rôznych oblastí spoločenského života. Hostia, ktorí prijmú pozvanie na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka