"Masaker: odstúpiť by mali minimálne štyria ministri, tvrdí Blaha
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Tak toto je masaker - za jeden deň napáchala Matovičova vláda toľko škandálov, že by mali okamžite odstúpiť minimálne štyria ministri", konštatuje na sociálnej sieti Ľuboš Blaha. 


Poslanec NR SR si na sociálnej sieti vo svojom statuse berie na paškál ministra Mikulca, Budaja, ministerku Remišovú a Milanovú a taxatívne vypočítava zoznam ich prehreškov z jeho pohľadu.


"Minister vnútra Mikulec chce obmedzovať petičné právo občanov, ktoré garantuje ústava a možno ho obmedziť iba počas vojny. Mikulcov rezort tvrdí, že bude tvrdo pokutovať každého, kto bude počas testovania zbierať podpisy - to je také šliapanie po ústave, aké na Slovensku nemá obdoby. Za takýto útok na základné ľudské práva by minister Mugabe, pardon, Mikulec, mal okamžite odstúpiť. Toto nemá s ochranou verejného zdravia nič spoločné - toto je čistý teror." Nakladá Blaha Mikulcovi.


Ďalším terčom v poradí sa v Blahovom hľadáčiku stal Ján Budaj: "Minister Budaj priklepol Matovičovmu poradcovi 390 tisíc eur. Takto to chodí v OĽaNO. Peniaze daňových poplatníkov si v státisícoch rozhadzujú svojim kamošom - za toto by za normálnych okolností kľakla celá vláda a OĽaNO by bola rozpustená ako zločinecká organizácia. Ale politické minimum je, že Budaj musí odstúpiť. V čase, keď oberajú seniorov o dôchodky a deti o obedy pošlú svojmu poradcovi 390 tisíc? Oni už stratili akýkoľvek kontakt s realitou."


Blaha: Prokurátor odmietol trestné oznámenie na Matoviča za jesenné testovanie, polícia chráni tyrana
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha označil odpoveď prokurátora za zdrap papiera a považuje ho za dokonalý symbol režimu Igora Matoviča. Polícia podľa neho nechráni ľudí, ale tyrana. Opozičný politik tvrdí, že koalícia si do bezpečnostných zložiek dosadila... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková

Nasledovala Veronika Remišová, o nej Blaha v statuse konštatuje:  "Na politický odstrel je aj ministerka Remišová. Na otázku, či nechala protekčne zaočkovať svojich úradníkov, odpovedala ako kofa na trhu - prskala, vraj všetci klamú. Nie, milá pani, informácie idú zo zdravotníckeho okruhu - ľudia v teréne majú vášho papalášstva plné zuby. A je vašou povinnosťou byť transparentná a ukázať verejnosti, kto všetko sa dal protekčne očkovať. Ak niekto nepredloží dôkaz, len nervózne vrieska, znamená to jedno - priznanie viny. Keby namiesto hysterických záchvatov Remišová radšej ukázala zoznam prednostne očkovaných - iba tak môže očistiť svoje meno."


Ľuboš Blaha píše, že "ak vláda nesprístupní zoznam prednostne očkovaných, je dôvodne podozrivá z toho, že zneužila svoje právomoci. Remišová by mala odstúpiť skôr, než to začne preverovať polícia. "


A ako štvrtá v Blahovom poradovníku prichádza na rad ministerka kultúry Milanová. "Nikto nevie, že existuje, tak pripomeniem - je to ministerka kultúry. Tá, čo o Rómoch písala, že sú "zlodejské svine" a "hovadá" a "keď majú chuť, skočia aj na sestru". Ja len, že toto sedí vo vláde. A hádajte, čo vymyslela ministerka Milanová najnovšie. Ide robiť zo slovenských žurnalistov nadľudí. Ak niečo spácha Tódová, nebudú sa na ňu vzťahovať zákony ako na bežných smrteľníkov. Môže ohovárať, koho chce, ako chce a na koho pokyn chce. Ak takáto nebotyčná hlúposť bude schválená, tak odporúčam nejakému alternatívnemu portálu, aby dal možnosť 5 miliónom Slovákov, nech sa stanú jeho externými spolupracovníkmi - stanú sa tak novinármi a budú tiež nadľudia."


Blaha o dvoch metroch prezidentky Čaputovej: Navaľnyj ju trápi, ale Slovákov sa nezastane
Osud Slováka Chovanca v Belgicku, či porušovanie práv občanov Matovičovou vládou prezidentku Zuzanu Čaputovú netrápi, ale za práva Navaľného v Rusku nemešká okamžite zabojovať. Hlava štátu má dva metre, píše v statuse na sociálnej sieti poslanec... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Petra Demková

Ľuboš Blaha vzápätí píše, že "toto je cesta, ako vypiecť s vládou. Všetci budeme "žurnalisti" a dosiahneme to, čo by malo byť v demokracii samozrejmosťou - rovnosť pre všetkých."


Súčasné dianie na Slovensku považuje poslanec NR SR za "útok na demokraciu. Posvätenie mediálnej oligarchie. Zamestnanci finančných skupín odrazu získajú možnosť beztrestne ohovárať, na koho si milionári ukážu prstom. Za toto musí ísť ministerka Milanová okamžite dole."


 A prichádza Blahovo finále: "Ničia demokraciu na dennom poriadku. Kradnú bagrami. Správajú sa ako papaláši. Berú nám ľudské práva a slobody. Za jeden deň vyprodukovali štyri škandály, za ktoré by mali odstúpiť štyria ministri. Toto je proste šialené! A ja sa pýtam - kde je preboha prezidentka Čaputová, že prikrýva tento každodenný rozvrat. Prebudí už konečne niekto spiacu princeznú?" Znie otázka Ľuboša Blahu v jeho statuse na sociálnej sieti.


Blaha požaduje majetkové priznania pre Tódovú a ďalších novinárov
Opozičný poslanec Ľuboš Blaha sa v statuse na sociálnej sieti opäť obul do novinárov. Podľa neho by mali podávať majetkové priznania a obzvlášť by si posvietil na provládnu novinárku Moniku Tódovú. Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová