Erik Tomáš o referende za pád vlády: Niektoré strany predviedli neskutočné pokrytectvo
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Ľudia už nechcú počuť kecy, ale vidieť činy! Sú absolútne frustrovaní z toho, čo predvádza neschopná a rozhádaná Matovičova vláda. Aj preto sme si povedali stačilo a začali sme konať. Spustili sme iniciatívu k vyhláseniu referenda za predčasné voľby."  Píše poslanec NR SR Erik Tomáš.


V statuse na sociálnej sieti vysvetľuje, ako jeho strana plánovala do aktivít za referendum zapojiť aj iné politické subjekty: "Keďže nemá ísť len o individuálnu akciu strany HLAS - SD, korektne sme oslovili oficiálnym listom parlamentné i niektoré relevantnejšie mimoparlamentné strany, ako aj nepolitické organizácie. Dokonca sme navrhli, aby petičný výbor pozostával z výlučne apolitických nominantov."


Erik Tomáš o odozve na vyššie popísanú iniciatívu: "Svoju pravú tvár najprv odhalili niektoré mimoparlamentné strany. Tie síce tiež dlhodobo kritizujú Matovičovu vládu, keď však prišlo na lámanie chleba, predviedli neskutočné pokrytectvo. Namiesto aktívneho zapojenia sa do celej akcie radšej hľadali výhovorky, prečo referendum nepodporiť. Zrejme aj kvôli takémuto prístupu sú teraz tam kde sú, teda mimo parlamentu."


"Prekvapilo ma ale aj špekulovanie strany Smer - SD, ktorá sa celý čas k referendu hlásila. Teraz nie je čas na detinské hry, či “intímne” stretnutia. Vytvorenie hárku s jednou zrozumiteľnou a právne nespochybniteľnou otázkou nie je žiadna atómová fyzika. A priamy a otvorený proces celej veci len prospeje." Vyzýva Tomáš.


Ako píše na sociálnej sieti, pevne verí, " že už v krátkom čase sa vyčistí stôl a zostanú pri ňom len tí, ktorí naozaj referendum chcú. Nespokojní ľudia si to zaslúžia. Už ich svrbia ruky a chcú podpisovať."


Vláda sa bojí referenda ako čert kríža. "Nás však nič nezastaví" tvrdí Erik Tomáš
Strana Hlas-SD oznámila vytvorenie spoločného petičného výboru na referendum o predčasných parlamentných voľbách. Podpisy plánujú zbierať počas testovania s čím má problém napríklad minister obrany Jaroslav Naď. Podľa poslanca Erika Tomáša majú... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Gabriel Matta