Dôležité: WHO zmenilo zásadným spôsobom pokyny k testovaniu metódou PCR
21 | 01 | 2021 I Peter Weis

Advokátska kancelária Weis a Partners upozornila na svojej webovej stránke, že WHO zmenila metodiku na posudzovanie pozitívnych výsledkov PCR testov. Znamenať to vraj bude zníženie počtu infikovaných. 


Po inaugurácii Joe Bidena sa medzi prvými objavila informácia o opätovnom financovaní WHO Spojenými štátmi americkými. Možno bez príčinnej súvislosti, avšak v tom istom časovom období, vydáva WHO nové pokyny k testovaniu PCR, ktoré zásadným spôsobom zmenia počty pozitívnych. Smerom nadol.

"Tento nový protokol iba potvrdzuje to, čo naša kancelária tvrdí už niekoľko mesiacov: že pozitívne testovaní metódou RT-PCR nie sú automaticky infekčnými. Doslova je uvedené, že pozitívny test RT-PCR nie je sám osebe známkou infekcie COVID-19 a je vyžadovaný DRUHÝ TEST spolu s KLINICKOU DIAGNÓZOU," hovorí zástupca právnej kancelárie Weis a Prtners, Peter Weis.

Podľa neho to má vzťah aj k akútnej potrebe prehodnotenia potreby akcie celoplošného testovania Slovenska, ktoré nás v najbližších dňoch čaká. Minimálne ju treba odložiť až do doby, kým nebudú známe prvé štatisticky významné údaje z testovaní podľa nového protokolu. Je možné, že sa v krátkej dobe zistí, že takú akciu nebude potrebné vykonať vôbec.

"Teraz už len sledujte, ako magicky klesne počet pozitívnych prípadov obyčajnou zmenou postupu. Zázrak na počkanie menom štatistika ruka v ruke so zázrakom menom metodika," uzavrel Weis.

 

Izrael aj napriek masovému očkovaniu lamentuje - tisíce Izraelčanov ochorelo
Izrael varuje, že jediná dávka vakcíny Pfizer/BioNTech môže poskytovať menšiu ochranu, ako sa pôvodne očakávalo. Krajina, ktorá najviac očkuje v pondelok zaznamenala rekordných 10 000 nových infekcií spôsobených vírusom Covid, informuje... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Diana Zaťková