Baránek: Matovič vytvoril magický kruh zla, z ktorého sa nedá vystúpiť
21 | 01 | 2021 I Michal Filek

Politológ Ján Baránek na svojom profile na facebooku včera uverejnil video. Tvrdí v ňom, že práve preto, že je zodpovedný, testovať sa nepôjde. Vláda nám zobrala slobodu, naše deti nebudú mať čo jesť, a Slováci sa idú postaviť do radu, kde sa môžu nakaziť, len aby dostali modrý zdrap papiera. "V žiadnej inej krajine by takúto sprostosť ľudia nezožrali," hovorí. 


"Nazvali to skríningom. Pravdepodobne si myslia, že sme idioti a keď to nazvú inak, tak to nebude vyvolávať tie negatívne konotácie a emócie z prvého testovania. Chcem povedať, že som zodpovedný a testovať sa nepôjdem. Na vláde podľahli nátlaku premiéra, aby tento holý nezmysel schválili. Evidentne si neuvedomujú, čo vlastne robia," hovorí vo videu Baránek.

Politológ v tom má však jasno. Máme tu totiž nové mutáýcie vírusu, ktoré sú oveľa infekčnejšie. "Nikto, žiadny Jarčuška, ani Krčméry ma nepresvedčí, aby som sa išiel postaviť do radu pri 5 stupňoch Celzia, kde vírus prežíva a šíri sa. Čakať tam na testovanie je holý nezmysel. Je to absolútna nezodpovednosť voči blízkym. Veď kde sa môžete ľahšie nakaziť, ako tam?" pýta sa.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=0eLAbZuk3H0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR37uAJuue6wRPLyBb6W-M0isjtyjEFOtZnROGDAoIuaHdICCW8MBppFzCY

Máme lockdown, máme zákaz vychádzania, pokračuje analytik: "Teraz nás všetkých naženú na odberné miesta ako teľce, a my tam máme čakať a kýchať jeden na druhého. Ak si niekto myslí, že 2 metre ho zachránia, to je úplná hovadina. To záleží aj od vetra a podobne."

No a ten odstup sa dá dodržať jedine na lyžiarskych vlekoch, kde máte na nohách lyže. "Jedine, že by nariadili, ísť sa postaviť na odberné miesta s lyžami. Škoda, že mu to niekto nepovedal, lebo možno by to nariadil ako jedno z protiepidemiologických opatrení. Samozrejme, som ironický. Ale ironický som preto, že ak by to urobil, tak podstatná časť z vás by tam s tými lyžami išla. Postavili by ste sa tam, aby ste si zabezpečili dvojmetrové odstupy, lebo by vám to nariadil nejakou vyhláškou."

To nie je, podľa Baránka, zodpovednosť, to je sväté podriadenia sa nezmyslu. Pýta sa, prečo sa v iných krajinách neopakuje po vzore SR, keď je to taká dobrá atómová bomba?

"Ja vám poviem prečo, lebo žiadny iný národ by im takúto kravinu nezožral. A toto je vizitka Slovákov. Facebookoví hrdinovia a revolucionári, ale keby vám nakázal, že máte ísť do tých radov s lyžami, aby ste dodržali dvojmetrové odstupy, tak Slovák pôjde do tej rady s lyžami. Lebo toto sme my."

 

Testovanie je politické rozhodnutie a nerešpektuje názor odborníkov
"Je nezmyslom požadovať test pre ľudí, ktorí športujú. Prehodnoťte túto podmienku" odkazuje lekárka Eva Grey Matovičovmu teroru. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Ján Baránek vraj dlho - dlho v mysli pátral, prečo to takto je. "Poviem to spontánne, trošku cynicky. My sme nikdy o slobodu nemuseli bojovať. V roku 1918 sme ju dostali z milosti amerického prezidenta Willsona, keď vzniklo Československo. V roku 1939 nám samostatnosť nanútil Hitler a v roku 1992 to bol Václav Klaus. My sme vždy k tej slobode a samostatnosti došli ako slepé kura k zrnu. Neprelievali sme krv za slobodu, ako iné národy. Preto si ju nevieme vážiť, preto si s nami chorí ľudia môžu robiť, čo sa im zachce. Preto viacerí z vás budú samozvaní kontrolóri, samozvaní udavači, lebo si nevážite slobodu."

Udavačstvo a krátkodobý pocit akejsi moci sú vraj ľuďom nad slobodou. Slobodu si nevážia. "Vy ju nechcete, vy neviete, čo je sloboda. Vy neviete, že spolok bláznov vás vyženie stáť niekde, kde môžete dostať covid omnoho skôr, ako na prechádzke v lese, alebo na pumpe, a vy to akceptujete a myslíte si, že robíte dobrú vec. Nezapojíte svoj zdravý rozum, keď ho oni nemajú. Vám nedochádza, že postaviť sa niekde do radu na polhodinu, hodinu s desiatkami iných ľudí je najlepšia príležitosť, ako ochorieť a prenásať vírus?"

Baránek, preto že je zodpovedný sa do radu nepostaví. "Nebudem mať modrý zdrap, ale okrem toho, že si zachovám zodpovednosť, zachovám si aj pocit slobody. Uvedomte si, že vaše prirodzené ľudské práva sú nad všetkými zákonmi. Máte právo neochorieť. Načo sa tam pôjdete trepať, aby ste ochoreli, alebo aby ste roznášali vírus a nakazili ľudí v dôchodkovom veku, alebo onkologických pacientov? To vám nevadí? Že blázni na to nemyslia, že podľahnú svojim obsedantným poruchám? Mali by ste mať pocit zodpovednosti vy."

Prirodzené ľudské práva sú totiž nad zákonmi. Momentálne ja však taký stav, že keď nebudete mať modrý zdrap, nepustia vás von. "Táto banda amatérov sa za to musí zodpovedať. Minimálne politicky. Ako cvičia s týmto národom, ako si spravili z celej krajiny petriho misku. Lebo zistili, že Slovák sa podvolí. Dokedy sa budete podvoľovať? Kým vaše deti nebudú mať čo žrať? Veď ohrozujete nielen seba, ale aj svoje rodiny. Dokedy to bude pokračovať? Začnete potom rabovať?"

 

Špŕtanie v nose je iba skvelý džob pre dovozcu testov, tvrdí analytik
Ešte pred pár dňami bola SaS a jej šéf Richard Sulík akousi opozíciou v koalícii. Dnes už to zrejme neplatí a práve toto si všimol analytik Juraj Mesík. Aj jemu totiž správanie sa Igora Matoviča prekáža. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Už dnes mi chodia správy od ľudí. 40-ročná matka, samoživiteľka s dvoma deťmi prišla o robotu. "Dnes túto rodinu živí jej matka z dôchodku. Je to normálne? Vám to neprekáža? Vám, ktorí máte eseročky a platíte odvody? A keď ich nezaplatíte, nemáte nárok na pomoc? Oni tu vytvorili doslova magický kruh zla a je to kruh, z ktorého neviete vyskočiť. Je to cynická, sociálno-genocídna Hlava XXII" Nemáte nárok na pomoc, lebo nemáte zaplatené odvody a nemáte zaplatené odvody, lebo nemáte peniaze a pomoc ste nedostali."

Ján Baránek sa pýta, či nám to neprekáža. "Ja viem, čo urobíte: Vy ako teľce sa postavíte do tých radov, skloníte hlavy a budete čakať na modrý zdrap papiera. A budete sa hanbiť už druhý raz. Prvý raz ste si to vedeli ako-tak ospravedlniť. Čo poviete svojim deťom, keď už nebudete mať na ten rezeň? Že Matovičova vláda? Nie, vy ste zlý rodičia. Lebo ja za moje deti pôjdem sa biť aj holými päsťami, aby som im mal da čo žrať. Čo ste vy za rodičia? Skloníte hlavy a postavíte sa tam ako teľce. Lebo na Slovensku si to môžu dovoliť a robiť si s vami, čo sa im zachce. Nezaslúžite si slobodu, svojou zbabelosťou si zaslúžite len modré lajstro. Nevážite si slobodu, nebojujete za svoje deti. Zaslúžite si lyže na nohy a ten rad si choďte odstáť v tých lyžiach, aby boli zabezpečené tie dvojmetrové odstupy."

 

Uvoľňovať sa tak skoro asi nebude, britský vírus všetko mení, tvrdí Rybníček
Najnovšie výsledky analýz vzoriek z predvianočného testovania v Trenčíne naznačujú, že predstava o uvoľňovaní protipandemických opatrení už od 1. februára s cieľom čo najskôr otvoriť školy, zrejme nebude reálna. V diskusii na TASR TV to povedal... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR