Fico sa zastal Blahu. "Na čele vlády a parlamentu stoja ľudia, ktorí si doslova ukradli vzdelanie"
20 | 01 | 2021 I Petra Demková

„Ak na čele vlády stojí človek, ktorý doslova ukradol vzdelanie ...a na čele parlamentu tiež stojí človek, ktorý vzdelanie ukradol, vzdelanie asi nie je tovar, ktorý by bol pre túto vládnu koalíciu špeciálne vzácny. Naopak, vzdelanie a múdrosť sú nebezpečné veci, ktorých sa koalícia mimoriadne bojí,“ hovorí vo videu Robert Fico.  


„Ťažko by sme hľadali nejakú paralelu medzi intelektuálnym potenciálom Ľuboša Blahu a kýmkoľvek iným, kto dnes reprezentuje vládnu koalíciu,“ začína svoj príspevok vo forme videa Robert Fico. Bývalý premiér si myslí, že Blaha je originálnym intelektuálom a zaujíma postoje, ktoré sú niekedy veľmi ostro odmietané. Ale ani ten najväčší odporca Blahu podľa Fica nemôže odmietnuť myšlienku, že „Blaha je mimoriadne inteligentný a sčítaný človek,“ myslí si jeho stranícky šéf.

Blaha: "Remišová vraj dala zaočkovať sekretárky. Lekári a seniori nech umierajú, čo tam po nich"
Ľuboš Blaha sa vraj očkovať nedá, lebo neverí vakcínam od Pfizeru, ale odhovárať nikoho nebude. Na svojom facebooku však uviedol informáciu, že sa vraj ministerka Veronika Remišová dala protekčne zaočkovať svoje sekretárky. "Ak sa to... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek


Fico ďalej informuje, že preskúmal všetky okolnosti na základe ktorých jeho parlamentného kolegu vyhodili a vidí za tým niečo, čo je pre Slovensko mimoriadne nebezpečné. „Ak na čele vlády stojí človek, ktorý doslova ukradol vzdelanie ...a na čele parlamentu tiež stojí človek, ktorý vzdelanie ukradol, vzdelanie asi nie je tovar, ktorý by bol pre túto vládnu koalíciu špeciálne vzácny. Naopak, vzdelanie a múdrosť sú nebezpečné veci, ktorých sa koalícia mimoriadne bojí,“ myslí si Robert Fico.

Ten si myslí, že predstava súčasnej vlády o vzdelávaní je jednoduchá, „vzdelanie musí byť jednofarebné, nesmú tam byť žiadne originálne názory, každý musí hovoriť, čo si prečíta v denníku N alebo denníku SME, alebo čo hovoria predstavitelia vládnej koalície,“ myslí si bývalý premiér a dodáva, že ak „sa budeme pozerať na vzdelanie, múdrosť a intelekt ako na nebezpečné prvky, pánboh ochraňuj tento štát.“

Fico sa zamyslel aj nad tým, ako by to vyzeralo, keby sa takéto niečo stalo za jeho vlády, napríklad ak by na policajnej akadémii učil predstaviteľ opozície, napr. František Šebej. Fico si predstavuje, že by rektor policajnej akadémie vtedy bol prijal podobné rozhodnutie. Hneď uvádza takéto tvrdenie na pravú mieru, „toto by sa však nikdy nestalo,“ je presvedčený. „Vždy sme si vzdelanie, intelekt a múdrosť mimoriadne vážili,“ dodáva. Za bývalej vlády bol podľa lídra strany Smer-SD, prístup k iným názorom úplne iný.

Ľudia denne prichádzajú o prácu a štát vydáva na svoju propagandu vo verejnoprávnom médiu obrovské sumy
Poslanec NR SR a politik Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýva (nielen) RTVS na okamžité zastavenie relácie Pumpa. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


„Odvolali Ľuboša Blahu, zobrali mu prácu, takéto je Slovensko,“ konštatuje smutne bývalý premiér v závere. A pripomína, že cesta z tejto situácie možná je. „Jediná cesta, ako urobiť nápravu je túto vládu čo najrýchlejšie vymeniť,“ hovorí. „Držte nám palce, ideme do parlamentu s uznesením o referende,“ pripomína. Už teraz však R. Fico tuší, že to nebude schválené, rovnako ako ďalšie kroky, ktoré chystá. Informuje, že nasledovať potom bude zber podpisov a a referendum.

„Aby sme mohli Igorovi Matovičovi zamávať. Možno tak, ako zamávali Ľubošovi Blahovi a Edovi Chmelárovi na policajnej akadémii,“ uzatvára bývalý predseda vlády.

"Zmena imidžu extrémistickej strany ma pripraviť pre Smer budúceho koaličného partnera,“ myslí si Bránik
Problémy v Kotlebovej ĽSNS a jej možný pomalý rozklad si všimol aj bloger Radovan Bránik. Vinu, podľa neho, na tom celom nesie práve jej stranícky šéf. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.