Ľudia denne prichádzajú o prácu a štát vydáva na svoju propagandu vo verejnoprávnom médiu obrovské sumy
20 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanec NR SR a politik Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýva (nielen) RTVS na okamžité zastavenie relácie Pumpa.


"Keď som videl tú sumu, skoro som spadol zo stoličky. Za jednu televíznu reláciu Pumpa platí verejnoprávna televízia jej tvorcom 27 600 EUR. Týždenne!" Zostal úžase, ktorý vyjadril aj v statuse na sociálnej sieti politik a publicista Blaha.

Reprofoto ilustrácie, "prilepenej" k statusu FB (@Ľuboš Blaha)


"Ešte raz - takmer 30 tisíc na ruku. Z našich peňazí ako koncesionárov! Za to, že kopú do Milana Lučanského! Za to, že robia promo ministerke Kolíkovej!" Opakuje Blaha.

Ďalej konštatuje, že "ľudia každý deň prichádzajú o robotu, sú radi, že zarábajú pár stovák, kvôli Matovičovi prichádzajú o všetko - a na štátnu propagandu ide 30 litrov na reláciu."

"Sestričky zachraňujú životy a dostávajú pár stoviek a tuná nejaký kaviarenský scenárista Tomáš Jančo, ktorý vytvoril ten hnoj, čo išiel hercom z úst na adresu Milana Lučanského, za to zinkasuje niekoľko tisícok týždenne?! A dokopy 30 litrov?!" Pohoršuje sa poslanec NR SR Blaha.

Opozičný politik ďalej vysvetľuje, že to bola jasná štátna propaganda, a odvoláva sa na vyjadrenia odborníkov.

Belousovová o Kolíkovej v zábavnej relácii RTVS: Toto už nie je Pumpa, ale Žumpa!
18 | 01 | 2021 | sefredaktor


"Verejnoprávna televízia poslúžila ministerstvu spravodlivosti ako handra. Odborník hovorí o propagandistickom „vytváraní súhlasu“ a kódovaní vládneho naratívu. Terčom bol Milan Lučanský - bolo treba ho očierniť a jeho kauzu zmiesť pod koberec." Natvrdo píše v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

„Prvé zranenie bolo jeho vlastné, druhé bola samovražda... Komisia to prešetrí,“ tvrdila (podľa textu statusu Ľuboša Blahu - pozn. red. HD) v Pumpe Kolíková. Členka vlády už vie, čo sa M. Lučanskému stalo. Čo má potom „komisia prešetriť?“

"Neuveriteľne kruté pre rodinu, ale hlavne neuveriteľne manipulatívne voči divákom. Kolíková dostala priestor na vládnu propagandu a útoky na generála. Herci jej asistovali. Kopali a kopali. Do človeka, ktorý si zaslúži úctu a nie hanu." Hnevá sa Blaha. Dáva aj príklad: "Predstavte si, že by niečo podobné za 30 tisíc natočila RTVS-ka pár dní po Kuciakovej smrti. Že by nejaký herec zadrel, že Kuciak nebol hrdina a vtedajší minister by posmešne odvetil, že "no, Palach to nebol. A iný herec by naňho začal hádzať špinu. Že však vlastne si za svoju smrť mohol sám, keď písal také a také veci. Si predstavte, že by takéto niečo zaznelo vo verejnoprávnej televízii! Kaviarne v Bratislave by vybuchli od zlosti a zrovnali by budovu televízie so zemou!" Dáva ako príklad v statuse Ľuboš Blaha.

"Takto to fungovať nemôže. Priatelia, toto je výzva na zrušenie relácie Pumpa a prešetrenie zmluvy, ktorú RTVS uzavrela s tvorcami tejto relácie - za takýto propagandistický hnoj vyhadzujeme verejné peniaze v najťažšej ekonomickej kríze! To sa musí prešetriť a vyvodiť zodpovednosť!" Napokon žiada poslanec a status končí výzvou: "Prosím, šírte a zdieľajte."

RTVS sa verejne ospravedlňuje za zneuctenie Milana Lučanského v relácii Pumpa
Relácia Pumpa sa, v rámci žánru politickej satiry, vždy venuje aktuálnym udalostiam a témam rezonujúcim v spoločnosti. Z hľadiska aktuálnosti sú do relácie pozývaní aj hostia z rôznych oblastí spoločenského života. Hostia, ktorí prijmú pozvanie na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka