Vyhadzov pre Chmelára a Blahu nie je pre ministra vnútra Mikulca problém
19 | 01 | 2021 I sefredaktor

Pre ministra vnútra Mikulca vyhadzov pre poslanca za Smer Ľuboša Blahu a ľavicového politológa Eduarda Chmelára z policajnej akadémie ( APZ) nepredstavuje zásadný problém. „Domnievam sa totiž, že Slovensko a jeho občanov trápia oveľa podstatnejšie problémy, ktoré si zaslúžia skutočnú pozornosť,“  cituje ministra portál pluska.sk. 


Minister zároveň zdôrazňuje, že pôsobením oboch pánov na APZ ani v inej sfére života sa nikdy nezaoberal, ani sa zaoberať neplánuje. Na APZ má podľa neho na základe zákona o vysokých školách každý vysokoškolský civilný pedagóg zmluvu na čas určitý. „Akadémia postupuje výlučne v súlade so zákonom a páni Chmelár a Blaha nie sú výnimkami. Po niekoľkých rokoch sa im prirodzene zmluva v Akadémii končí. Vyjadrenia Chmelára a Blahu vnímam ako prirodzené pokusy o upútanie pozornosti predovšetkým smerom k svojim fanúšikom na sociálnych sieťach," uzavrel Mikulec.


„Matovič a Mikulec sa mentálne zasekli v 50.rokoch a bojujú s "triednym nepriateľom". Režú a rúbu. Na politické čistky si vytvorili špecifický proces. Vláda si vymyslela 10-percentný paušál, ktoré musí naplniť každé ministerstvo a každá štátna inštitúcia - presne toľkoto ľudí musia vyhodiť. Ako prví idú pochopiteľne kritici vlády a nepohodlní úradníci," komentoval svoj vyhadzov Blaha.




Chmelár považuje reakcie vládnych politikov a ich prívržencov na prepustenie kritikov vlády zo štátnej vysokej školy "nielen za zmes primitivizmu a arogancie, ale aj za dôkaz, že s garnitúrou, ktorá si nectí vzdelanie a nemá žiadnu kultúru, nemožno očakávať kvalitatívne zmeny k lepšiemu. Správajú sa presne podľa jedného z Murphyho zákonov, ktorý hovorí: "V každej organizácii existuje jeden človek, ktorý vie, o čo ide. Toho človeka treba vyhodiť," okomentoval svoj koniec na policajnej akadémii renomovaný vysokoškolský pedagóg.