Náhla smrť hlavy Rothschildovcov je vážnou ranou pre šedú moc v USA (Vladimír Vinnikov)
19 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 19/01/2021

Komentár https://riafan.ru/1371285-vnezapnaya-smert-glavy-doma-rotshildov-udarila-po-glubinnomu-gosudarstvu-ssha?utm_source=smi2 Vladimír Vinnikov (Riafan.ru)

Hlava rodinného holdingu Edmond de Rothschild Group, barón Benjamin de Rothschild, zomrel na infarkt 15. januára 2021. Mal 58 rokov. Zomrel na rodinnom statku Chateau de Pregny v Pregny-Chambesy, v kantóne Ženeva vo Švajčiarsku. Keď sa niečo podobné stane s tak významnými a ikonickými postavami, pochybnosti o prirodzenosti ich náhlej smrti sú jednoducho nevyhnutné. Navyše, na pozadí rastúcich globálnych turbulencií, v ktorých klan Rothschildovcov hrá jednu z najdôležitejších úloh.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Kríza 2008 a COVID-19

Povráva sa totiž, že práve Benjamin "zariadil" bankrot Lehman Brothers a spustil globálnu finančnú a hospodársku krízu v rokoch 2008 až 2010. Podozrievajú ho i z podielu na vzniku COVID-19.  Na obálke časopisu Economist, ktorý ovládajú Rothschildovci, sa totiž dlho pred začiatkom pandémie objavil pangolín a jazdci Apokalypsy. O obrázku jamajskej vlajky na volebnej urne v súvislosti s nomináciou na viceprezidentku USA Kamaly Harrisovej, ktorá má jamajské korene, ani nehovoriac.

Nastáva biblická Apokalypsa? (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Je verejným tajomstvom, že sa súčasný francúzsky prezident Emmanuel Macron dostal k moci práve vďaka klanu Rothschildovcov. Okrem toho je podľa niektorých správ súčasná výkonná riaditeľka MMF neterou prvej manželky baróna Edmonda Adolfa de Rothschilda, ktorá zomrela v roku 1997. Teda Benjaminovho otca. Takže Kristalina Georgieva vlastne môže smútiť za svojím bratrancom.

Čo znamená táto smrť? V situácii, keď sú USA na pokraji kolapsu a občianskej vojny kvôli údajnému podvodnému zvoleniu Joea Bidena a keď stále neexistuje istota ohľadom jeho inaugurácie 20. januára, je náhla smrť šéfa Rothschildovcov vnímaná ako silný úder. A to tým celosvetovým silám, ktoré sa v americkom ponímaní nazývajú Deep State a konajú proti Donaldovi Trumpovi. Tiež sú známe ako "hlboký štát", "tieňový štát" alebo jednoducho "šedé sily, ktoré zo zákulisia skutočne vládnu USA a svetu".

Je koronavírus plánom „deep state“, zabrániť opätovnému zvoleniu Trumpa? (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kltúry) Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič


Ani všemocní nie sú nedotknuteľní

Áno, svet veľmi veľkých peňazí je veľmi nebezpečný a ani mocní Rothschildovci nie sú nedotknuteľní. 
Napríklad 8. júla 1996 našli v parížskom hoteli Bristol v kúpeľni jeho bytu 41-ročného Amschela Jamesa, štvrtého baróna Rothschilda. Bol obesený na šnúre od vlastného župana. Jeho smrť po dlhom vyšetrovaní označili ako samovraždu. V roku 1997, v súvislosti s pripojením britského Hongkongu k Číne, sa začala ázijská finančná kríza. Pre Rusko skončila bankrotom v roku 1998. V novembri toho istého roku sa vtedy len 35-ročný Benjamin de Rothschild stal hlavou „francúzskej“ vetvy rodiny, pretože zomrel jeho 71-ročný otec.

Z tohto pohľadu bývalý šéf MMF Dominique Strauss-Kahn dopadol ešte veľmi dobre. Presadzoval totiž myšlienku opustiť dolár ako svetovú rezervnú menu. V roku 2011 ho následne obvinili zo sexuálneho obťažovania a skončil vo väzení.

Kariéru mu zničila chyžná v New Yorku. Bývalý šéf MMF Strauss-Kahn dnes radí africkým diktátorom
Bývalý francúzsky minister a šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn zmizol z verejného priestoru po obvinení zo znásilnenia v New Yorku. Našiel si však iné živobytie. Stal sa z neho finančný poradca afrických despotov, píšu... Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič


Straty sa ale "nevyhli" ani druhej strane. Krátko pred Rothschildom zomrel 87-ročný miliardár Sheldon Adelson považovaný za Trumpovho pokladníka. Zomrel na lekárskej klinike „na komplikácie spôsobené liečbou lymfómu". Teda nie na samotnú chorobou, ale jej liečbu. A 15. augusta 2020, len 11 dní pred 72. narodeninami, zomrel pre mnohopočetné vnútorné krvácanie mladší brat Donalda Trumpa Robert. Hral dôležitú úlohu vo finančných záležitostiach klanu 45. prezidenta USA. V porovnaní s postavením Benjamina de Rothschilda nemajú možno tieto udalosti takú váhu, ale určite nie sú bezvýznamné.

Vysoká hra pokračuje

Každopádne, ak padajú hlavy na samom vrchole globálneho finančného systému, je zrejmé že odpoveď na seba nenechá dlho čakakť. Smrť Benjamina de Rothschilda citeľne mení rovnováhu svetových mocenských síl. Preto sa výrazne zvyšuje pravdepodobnosť značne neočakávaných scenárov vývoja ďalších udalostí.