Kajúcnici, čo obvinili generála Lučanského, si na slobode užívajú nelegálne nadobudnuté majetky
19 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Smrť generála Lučanského otriasla Slovenskom. Do väzby, kde zomrel, bol vzatý iba na základe výpovede kajúcnikov. Tí priznali nelegálne príjmy, napriek tomu im majetky ostali a teraz si ich na slobode užívajú, píše portál Pluska. 


Po prevalení nelegálnej činnosti nebola spolupráca obvinených s políciou žiadnou výnimkou. Väčšinou začnú donášať polícii, aby sa im znížil trest alebo sa mu vyhli úplne. Mnohí z nich si však napriek dôkazom o nelegálnych zárobkoch naďalej užívajú majetky aj po tom, ako vyviaznu z väzby alebo sa jej vyhnú úplne.

Inak to nebolo ani v prípade člena gangu takáčovcov Františka Böhma, ktorý bol jedným z hlavných podozrivých v akcii Judáš. Rovnako je to aj v prípade ďalšieho kajúcnika Norberta Paksiho, v čase zadržania bol zástupcom šéfa Útvaru zvláštnych policajných činností, čo je útvar, ktorý sa venuje odpočúvaniu a sledovaniu podozrivých osôb. Ďalším kajúcnikom v akcii Judáš je bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. Všetci traja kajúcnici, ktorí bez dôkazov obvinili generála Lučanského, sú dnes na slobode a užívajú si svoje majetky.

Keby Lučanský spáchal samovraždu, jeho rodina by si nenajímala Radačovského
Prečo médiá odvádzajú pozornosť pri dokumente o Lučanského pobyte v Bystrici? Radačovský: Keby jeho rodina verila, že spáchal samovraždu, asi by nechcela, aby som ich zastupoval, hovorí vo videu Radačovský Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Bývalý policajný prezident všetky obvinenia poprel a tvrdil, že Paksi bral peniaze od Böhma v jeho mene. „Preto na Böhma nikdy nedal číslo a vždy bol ako sprostredkovateľ stretnutí. Asi sa bál, že by sa ma sám Böhm možno spýtal, či som spokojný s financiami, ktoré mi poslal,“ uviedol Lučanský, ktorý vo výpovedi uviedol, že Böhm a Paksi si vopred naplánovali, ako na naňho hodia branie úplatkov.

Napriek tomu, že Böhm vďaka spolupráci s políciou vyviazol z väzby, ostali mu majetky a nehnuteľnosti napríklad v obci Plavecký Štvrtok, informujú Hospodárske noviny. Böhm však niektoré z nich "daroval", ako napríklad priestranný dom, ktorý je podľa portálu Pluska oficiálne napísaný na jeho manželku.

Böhm v čase vyšetrovania uviedol, že z nelegálnych príjmov zarábal vyše milión eur mesačne.

Rodina Lučanských žiada verejnosť o pomoc. Prosia o informácie z pobytu generála v nemocnici
Cez profil Milana Lučanského na Facebooku prosí rodina zosnulého generála Lučanského verejnosť o pomoc. Žiadajú o fotografie, či akékoľvek informácie, ktoré by niekto mohol mať. Garantujú zachovanie anonymity. Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Petra Demková