Harabin: Kolíková sa k smrti generála Lučanského vyjadrila ako posledná prériová hyena
19 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin hovorí, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková je priamo zodpovedná za smrť generála Lučanského. Svoje si od neho v najnovšom videu vypočul aj  predseda a poslanec ĽSNS Marián Kotleba.


„Treba povedať jednu doslova smutnú okolnosť. V komediálnom seriáli RTVS sa Kolíková vyjadrila k hodnote ľudského života Lučanského ako posledná prériová hyena,“ vyhlásil rozhorčene Harabin.
Kotleba svojím výrokom vyrobil ministerke dokonalé alibi

Podľa jeho slov už pri nominovaní poslanca Kotlebu do vyšetrovacej komisie vznikla pochybnosť, či bude mať schopnosti, ale hlavne záujem niečo vyšetriť pretože je odsúdený Špecializovaným trestným súdom na vyše štvorročný nepodmienečný trest, ktorý môže zvrátiť už len najvyšší súd. Nemožno vylúčiť, že rozhodnutie v jeho kauze môže ovplyvniť ministerka spravodlivosti. Už jeho prvé vyhlásenia ako člena komisie potvrdzuje jeho nekompetentnosť či dokonca úmysel kryť Kolíkovú.

„Kotleba vyhlásil, že má celkom jasne v tom, že prvý incident z 9. 12. sa ani len omylom nedá považovať za pokus o samovraždu, čím vyrobil pre Kolíkovú dokonalé alibi. Ja, ale aj doktor Čarnogurský ako dvaja bývalí ministri spravodlivosti, sme nezávisle skonštatovali, že zodpovednosť Kolíkovej za Lučanského smrť spočíva minimálne v tom, že po prvom zranení neurobila všetky potrebné a možné opatrenia, aby  Lučanský pokus o samovraždu nemohol zopakovať," uviedol Harabin.

Harabin: So Žilinkom vo vyšetrovacom tíme nebude Lučanského smrť vyšetrená nikdy.
Štefan Harabin napísal, že pokiaľ bude či už na čele alebo celkovo vo vyšetrovacom tíme prítomný aj generálny prokurátor Žilinka, smrť Lučanského sa sa nevyšetrí nikdy. Vytkol čosi aj prezidentke, myslí si, že všetko, čo sa udialo, sa udialo s jej... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková

Kolíková nesie za smrť Lučanského priamu zodpovednosť

Ministerka Kolíková podľa Harabina hovorila, že išlo o ľahké zranenie. Pýta sa preto, prečo ho prevážali do Ružomberka. Vysvetľuje, že o prevoze nemohol rozhodnúť lekár z civilnej nemocnice v Prešove ani prešovský riaditeľ väznice, ale len Kolíková alebo generálny riaditeľ Ivan.

„Ivan to zrejme nebol, lebo ten nemohol zariadiť prijatie nevojaka vo vojenskej nemocnici. To mohla iba Kolíková s Naďom, pod ktorého velenie spadá ružomberská vojenská nemocnica. Dôvodom bolo zrejme to, aby sa k verejnosti nedostali informácie, že sa Lučanský možno pokúsil o samovraždu,“ hovorí Harabin a zároveň sa pýta, prečo Kolíková okamžite neurobila adekvátne opatrenia, aby sa samovražedný pokus nemohol zopakovať. „Preto nesie za Lučanského smrť priamu zodpovednosť," vyhlásil.

Opoziční členovia Kolíkovej komisie sú buď skorumpovaní, alebo nepríčetní, tvrdí Štefan Harabin
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík