„Banda primitívov bez vzdelania, kultúry a morálnych zásad,“ hodnotí súčasnú vládu Chmelár
19 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
„Banda primitívov , ktorá nemá úctu k vzdelniu, kultúre a pravidlám, nemôže priviesť Slovensko k zmene k lepšiemu," napísal v statuse na FB známy ľavicový politológ  Eduard Chmelár, ktorého spolu s  opozičným politikom Ľubošom Blahom zo Smeru-SD vyhodili z Akadémie Policajného zboru.

"Je pod moju úroveň, aby som sa bližšie pristavoval pri dlhodobo hulvátskych reakciách ministra obrany Naďa - sú jeho vlastnou vizitkou. Ale je skutočne úsmevné, ak moje prepustenie komentuje Lucia Ďuriš Nicholsonová poznámkou, že „predsa len svitá na lepšie časy,“ reaguje na svoje prepustenie vysokoškolský pedagóg.

"Na rozdiel od nej, premiéra, predsedu parlamentu a ministra školstva som dostal kvalitné vzdelanie na našich a zahraničných univerzitách, svoje tituly som získal poctivo a moja dizertačná práca a časti mojej habilitačnej práce boli publikované knižne,“ poukazuje Chmelár na plagiáty záverečných prác niektorých našich súčasných vrcholných politikov.



Cisár František Jozef I. síce odmietol podať ruku T. G. Masarykovi pri jeho vymenovaní za profesora, konštatuje prepustený vysokoškolský pedagóg,  ale v živote by mu nenapadlo zakazovať mu učiť. "To si dovolili len komunisti a fašisti. Po rokoch bezbrehého rozkrádania a oligarchického vládnutia, zdôrazňuje Chmelár,  som považoval a považujem zásadné zmeny za nevyhnutné. Ale nemôžu sa udiať tak, že oligarchiu a mafiu nahradíme papalášizmom a autokraciou,“

Politická čistka tu a teraz : Chmelára a Blahu vyhodili z policajnej akadémie
18 | 01 | 2021 | sefredaktor


„Banda primitívov bez vzdelania, kultúry a morálnych zásad nikdy nemôže byť ani alternatívou, ani nádejou (ako o tom blúzni Richard Sulík), ale len variantom toho istého problému, ktorý si pred sebou tak dlho sizyfovsky tlačíme," uzatvára Eduard Chmelár.

Chmelár: Verím, že v tomto bahne nemôžeme uviaznuť naveky
Publicista a politický analytik Eduard Chmelár zhodnotil divoké udalosti uplynulého dňa. V nezvykle dlhom statuse podrobne opísal správanie opozície, aj vládnej koalície tak, že na nich nezostala jediná nitka suchá. A na záver skonštatoval, že... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek