Politická čistka tu a teraz : Chmelára a Blahu vyhodili z policajnej akadémie
18 | 01 | 2021 I sefredaktor


Dvoch kritikov vládnej politiky - známeho ľavicového politológa Eduarda Chmelára a opozičného politika Ľuboša Blahu vyhodili z Akadémie Policajného zboru. Podľa Blahovho statusu zverejnenom na sociálnej sieti im nepredĺžia pracovné zmluvy. 






Minister vnútra Roman Mikulec, (OĽaNO ), "ktorý je po Naďovi druhým najoddanejším Matovičovým poskokom (Naď sa fakt prekonať nedá)," podľa Blahu vyhlásil, že v tom "nie je nič politické. Aká náhoda - akadémia je v rukách ministerstva vnútra, tento rezort je v rukách OĽaNO,  Chmelár a Blaha patria medzi najväčších kritikov OĽaNO a oboch stihne navlas rovnaký osud. Vyzerá to ako učebnicová normalizačná čistka." konštatuje Blaha.




Podľa Blahu ak sa nejaká vysoká škola zbavuje takýchto kvalitných učiteľov a vedcov, tak je to väčší výsmech vysokému školstvu než Matovičova či Tódovej diplomovka. "Na politické čistky si vytvorili špecifický proces. Vláda si vymyslela 10-percentný paušál, ktoré musí naplniť každé ministerstvo a každá štátna inštitúcia - presne toľkoto ľudí musia vyhodiť. Ako prví idú pochopiteľne kritici vlády a nepohodlní úradníci. Najväčšie čistky v slovenských dejinách, ale tvária sa, že oni len vlastne šetria. Aby mali peniaze na odpúšťanie bankových odvodov a nákup špajdlí na terorizovanie obyvateľstva. Aké jednoduché," konštatuje odchádzajúci politológ.



"Je to o vyšších poschodiach - Matovič a Mikulec sa mentálne zasekli v 50.rokoch a bojujú s "triednym nepriateľom". Režú a rúbu. Mne je len ľúto, ako sa vysoké školstvo "čistí" od ľudí s iným názorom a vytvárajú z neho orwellovské pobočky Ministerstva Pravdy, kde nesmie existovať žiadna diverzia, žiadna diskusia, žiaden ľavicový názor. Pre spoločenské vedy to znamená jedno - konečnú," uzatvára Ľuboš Blaha.