Kajúcnik Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil generála Lučanského, si písal s Kočnerom o zmenkách
18 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kajúcnik a bývalý príslušník SIS František Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil z korupcie generála Lučanského, si písal s mafiánom Marianom Kočnerom o antedatovaných zmenkách televízie Markíza, informuje o tom portál Aktuality.

Komunikácia medzi kajúcnikom Böhmom a mafiánom mala prebehnúť prostredníctvom aplikácie WhatsApp po tom, ako sa záhadný obchodník s informáciami Ivan Cvik pokúsil na Kočnerov pokyn ponúknuť piatu zmenku politikom Richardovi Sulíkovi, Lucii Ďuriš Nicholsonovej či Milanovi Krajniakovi.

Z komunikácie podľa portálu vyplýva, že Böhm sa o existencii piatej zmenky dozvedel od prokurátorky generálnej prokuratúry Janette Plhákovej, ktorá ho mala informovať o tom, že za cenný papier musí záujemca zaplatiť pol milióna eur. Böhm o tejto skutočnosti okamžite informoval Kočnera a cez WhatsApp s ním o tom viedol rozsiahlu konverzáciu.

 

 Najvyšší súd potvrdil pre Kočnera a Ruska 19-ročné tresty v prípade zmeniek Markíza (AKTUALIZOVANÉ)
Najvyšší súd (NS) SR potvrdil v kauze falšovania televíznych zmeniek vinu pre Mariana Kočnera a Pavla Ruska. Odsúdení sú na 19 rokov nepodmienečne, Kočner dostal aj peňažný trest 10 000 eur. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr


 

„Písala mi jedna že jej toto došlo: Mladá pani, má niekto záujem o dokument, ktorý úplne zničí Kočnera a Ruska a zachráni Markíze 70 mil.? EUR. Ak áno, máš na kávu,“ posunul Böhm SMS od  Plhákovej mafiánovi Kočnerovi, píšu Aktuality.

Böhm doplnil vysvetlenie spomínanej dámy, že vie na pár dní získať jednu z falošných zmeniek proti Markíze: „Záujemca si môže dať urobiť znalecký posudok. Potom ju musí vrátiť. Ja viem, kedy bola podpísaná Ruskom, na akej tlačiarni bola robená,“ mala ďalej uviesť pisateľka. Celé to malo stáť pol milióna eur – dodáva Böhm s tým, že kamaráta informuje, „čo je na trhu“.

Kočner ako režisér zmenkového podvodu poznal celé pozadie hry, keďže Cvik listinu ponúkal na jeho pokyn. Napriek tomu vyzvedal, kto je mladá pani a kto jej zmenku ponúkol.

„Ale ostane to medzi nami? Nerob búrku - mladej pani to ponúkol niekto - kto ma blízko vraj k službe  - nepovedala kto a taji to. No ona je osoba ktorej si pomohol - prokurátorka Plháková,“ odpísal Böhm Kočnerovi.

Ten sa naďalej držal úlohy nič netušiaceho a vyzvedal: „Len nerozumiem prečo to ponúkli jej. Ona má 5 kíl?“

„Nie, asi aby niekoho našla. Vraj jej dôveruje ten dotyčný a údajne ťa aj veľmi dobre pozná,“ reagoval Böhm, ktorý mal okrem iného donášať informácie gangu takáčovcov.

Kočnera ďalej informoval, že spomínaná žena má byť kamarátkou predsedu SaS Richarda Sulíka a že vie aj o ich vzájomnom kamarátstve, uvádzajú Aktuality

 

Postavil sa Kočnerovi a takmer ho to stálo život. Maroš Žilinka bude novým generálnym prokurátorom
Poslanci Národnej rady celkom jednoznačne zvolili za nového generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Zo 147 prítomných poslancov za neho zahlasovalo 132, čo dáva jasne vedieť, že svoj hlas mu dali aj opozičné strany, a také čosi tu už veľmi dávno... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.