Nesánkujte sa nám po masových hroboch! Varuje správa bývalého koncentračného tábora
16 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Pracovníci nemeckého pamätníka v bývalom nacistickom koncentračnom tábore Buchenwald museli vydať bizarné varovanie. Upozornili ľudí, aby si vážili mŕtvych. Vyznávači zimných radovánok si totiž užívali  sánkovačku na masových hroboch, informuje portál RT.




Vo vyhlásení na svojej webovej stránke upozornila nadácia Pamätníkov Buchenwald a Mittelbau-Dora, že „budú nahlásené prípady narušenia pokoja mŕtvych v dôsledku zimných športových aktivít v blízkosti hrobového komplexu“.

Nadácia apelovala na ľudí, aby sa správali spôsobom, ktorý zachováva dôstojnosť miesta, ktoré bolo pred desaťročiami dejiskom popráv pre tisíce chovancov.

"V uplynulých dňoch navštívili pamätníky masy nadšencov zimných športov a niektoré zo sánkarských dráh končili pri hroboch," uviedol riaditeľ nadácie Jens-Christian Wagner. Wagner uviedol, že chápe, že ľudí už unavujú súčasné lockdowny Covid-19 a chcú tráviť nejaký čas vonku. To však nemôže byť ospravedlnenie pre sánkovanie pri pamätníku.

Udavačka musí teraz žobrať! Udala matku, tetu aj strýka, že demonštrovali za Trumpa. Matku vyhodili z práce
Slniečkári v Spojených štátoch majú novú udavačskú hviezdu z radov sympatizantov Joe Bidena, BLM a liberálov. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Nacisti v rokoch 1937 až 1945 uväznili v koncentračnom tábore Buchenwald takmer 280 000 ľudí.

Viac ako 56 000 väzňov tam zahynulo na následky mučenia, lekárskych experimentov a vyhubenia. Väčšinou išlo o Židov, Sintov (nemeckých Rómov), Rómov, aktivistov odboja a homosexuálov.

V apríli 1945 tisíce zajatcov zaútočili na strážne veže a ovládli tábor. Krátko nato americké jednotky vstúpili do tábora smrti. Dwight D. Eisenhower, vrchný veliteľ spojeneckých síl, povedal: „Nikdy mnou ešte nič neotriaslo tak, ako tento pohľad.“

Dnes tábor slúži ako miesto učenia sa a pamäti s výstavami, archívom a knižnicou.

Chýba vám večera v reštaurácii? Užite si rande inak
Reštaurácie zatvorené. Kiná zatvorená. Trpí váš partnerský život nedostatkom romantiky? Nebuďte pasívny a improvizujte. Randiť sa dá skvele doma aj v prírode. Tipy na najobľúbenejšie spoločné aktivity nájdete v článku, píše portál... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Timotej Dudka