Matovič: Deti do 15 a dôchodcovia nad 65 rokov nebudú mať povinnosť otestovať sa
16 | 01 | 2021 I Michal Filek

Popoludní má zasadnúť vláda a rozhodnúť, či bude, alebo nebude na Slovensku plošné testovanie. Problém  Matovič sa nechal počuť, že na ňom trvá. Svoj názor sa snaží podporiť ďalšími statusmi na facebooku. 


Správnosť tohto kroku majú, podľa Matoviča, potvrdzovať výsledky testovania z firmy Jaguar Land Rover.





"Minulý štvrtok a piatok otestovali 4 368 zamestnancov a zamestnancov dodávateľov. Z nich bolo 78 pozitívnych, t.j. 1,79%. Tento štvrtok a piatok otestovali (tých istých) 4 283 zamestnancov a zamestnancov dodávateľov. Z nich bolo 34 pozitívnych, t.j. 0,79%. To znamená pokles pozitivity o - 56% z týždňa na týždeň!"


To je vraj rovnaký % pokles ako pri testovaní na Orave a celoplošnom testovaní začiatkom novembra.





"To znamená, že plošné testovanie je mimoriadne efektívny a rýchly nástroj na vyhľadávanie pozitívnych - najviac infekčných a ich následnú karanténu, aby nenakazili iných," píše premiér.




Baránek Matovičovi: "Plagiátor cvičí s vedeckými kapacitami. To je prípad pre psychiatra, inde by boli ľudia v uliciach"
"Je pred nami politicky búrlivý rok, myslí si politický analytik Ján Baránek. Upozorňuje, že “padáme doslova do sociálnej priepasti” a nemôžeme vyhadzovať peniaze len na testy, ale treba aj zachraňovať ľudí. “Pokiaľ parlament nepovie „dosť!“, budú... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

V ďalšom statuse sa vyjadril aj fámam, že testovaní by mali byť aj dôchodcovia a deti.





"Včera médiami prebehlo strašenie, že malé deti aj dôchodcov chce vláda nútiť ísť na test kvôli vychádzkam do prírody. Nie je to pravda. Žiadny taký materiál nebol a určite ani nebude schválený," dal to Matovič na pravú mieru.





Na rokovanie, podľa neho, prichádzajú rôzne návrhy ... či už písomné alebo ústne. Desiatky rôznych návrhov.


"Bolo tomu aj v tomto prípade ... a zaznelo hocičo. Dôležité však je, si zo zásobníka opatrení vybrať len tie, ktoré majú - v tejto dobe - epidemiologické opodstatnenie. A keďže posielať na testy malé deti a dôchodcov kvôli vychádzke do prírody epidemiologický zmysel nemá, deti do 15 rokov a dôchodcov nad 65 rokov sa táto povinnosť určite nebude týkať," uzavrel Igor Matovič.





Doktor Marec: antigénové testy a navyše v mrazoch? - nezmyselný truc urazeného škôlkara!  
Známy lekár z Čadce, opäť raz zhrnul situáciu na Slovensku.. „Niektoré osobnosti Slovenska sa zapísali a zapíšu do análov, niektoré do kanálov a niektoré do análu,“ napísal hodnotil na svojom Facebooku doktor Jozef Marec. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Petra Demková