Zlato bude pravdepodobne menou budúcnosti, tvrdí ekonóm
15 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Max Keiser a Stacy Herbertová v najnovšej epizóde Keiserových správ od portálu RT skúmali, čo sa stane, keď inflácia dosiahne „nebezpečnú úroveň“. Ich hosťom bol ekonóm Alasdair Macleod zo stránky goldmoney.com, pričom rozoberali americký dolár, zlato a bitcoin.


„Centrálne banky nás trápia prevodom bohatstva a znehodnocovaním meny,“ prehlásil Macleod. Avšak v praktickom svete budú vlády aj naďalej existovať, a aby existovali, potrebujú financovanie, dodáva.

Podľa Macleoda je potrebné, aby vlády prijali skutočnosť, že o peniazoch nemôžu rozhodovať oni, ale trh. "Môže sa stať, že trh rozhodne, že bitcoin je v porovnaní so zlatom výhodná forma peňazí, aj keď to teraz s určitosťou nevieme povedať. Jediné, čo môžeme urobiť, je predpovedať to."

„Dôvod, prečo naznačujem, že zlato bude pravdepodobne menou budúcnosti, je nielen to, že vždy tu bolo, keď všetko zlyhalo, ale majú ich aj centrálne banky. Je to jediný spôsob, ako môžu túto menu znova uviesť do života,“ ďalej poznamenal.

Pandémia sa skončí do leta, ale Covid-19 tu zostane ako sezónny vírus, tvrdí ruský expert
Pandémia Covid-19 by v Rusku mohla zmiznúť do leta, uviedol jeden z najlepších vedcov v krajine. Dodal, že infekcie a úmrtia majú ustupovať, pretože čoraz viac ľudí si vytvára protilátky, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár