Sulík stiahol chvost a ospravedlnil sa. Tvrdí, že došlo k nedorozumeniu
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa ospravedlnil kolegom z vlády, že na rokovaní kabinetu hovorí inak ako na verejnosti. Tvrdí, že ho zle pochopili, informuje TASR.

Richard Sulík povedal, že došlo k nedorozumeniu a jeho kolegovia z vlády ho zle pochopili. Na pondelkovom rokovaní vládneho kabinetu súhlasil len s testovaním cez víkend v najzamorenejších okresoch, nie s celoplošným testovaním ľudí na ochorenie COVID-19. Priznáva, že ostatní členovia vlády sú oprávnene prekvapení, že hovorí niečo iné na rokovaní kabinetu a niečo iné na verejnosti.

 

Odborníci Matovičovi: Neotierajte si o nás hubu a vakcinačného plánu sa ani nechytajte
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


 

"Premiér Igor Matovič sa na rokovaní opýtal, či súhlasíme s celoplošným masívnym testovaním a vzápätí pokračoval, že tento víkend by sa začalo testovať v najpostihnutejších okresoch. Nato som mu skočil do reči a povedal, áno, s tým súhlasíme. Mal som však na mysli najpostihnutejšie okresy," uviedol Sulík, podľa ktorého ministri to pochopili tak, že súhlasí aj s celoplošným testovaním. "Došlo k nedorozumeniu, kolegom som sa ospravedlnil," skonštatoval Sulík.

V prípade testovania odporúča minister počúvať odborníkov, poučiť sa z minulosti a vylepšiť postup. Premiér podľa by sa celoplošné testovanie mohlo uskutočňovať posilnením mobilných odberových miest. "S tým plne súhlasíme," deklaroval Sulík. Otázne však podľa jeho slov ostáva, čo nastane, ak sa niekto na testovaní nezúčastní. Väčší zmysel vidí v testovaní zamorených okresov.

Sulík tvrdí, že na Slovensku bude dostatok testov. Minulý týždeň ich prišlo 2,6 milióna a tento týždeň má prísť rovnaký počet. V hre je aj možnosť nakúpiť ďalších päť miliónov testov, ktoré by mohli prísť do niekoľkých dní.

Blaha o Matovičovi: Nedovzdelaný pajác kope do odborníkov a rozdrapuje sa ako opitý štamgast v štvrtej cenovej
Poslancovi Ľubošovi Blahovi sa nepáčia najnovšie vyjadrenia premiéra Matoviča, ktorý zaútočil na vedcov. „Už dávno nestačí, aby odstúpil - ten pán (Matovič) bude jedného dňa súdený a odsúdený," napísal Blaha na Facebooku. Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Petra Demková