Slotov syn: Matovič a Krajčí si šliapu po jazyku
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Igor Matovič a minister Marek Krajčí na jednej strane tvrdia, že zdravotníci padajú od únavy na zem, no na strane druhej oznamujú nové celoplošné testovanie, píše na sociálnej sieti Pavol Slota.

Syn bývalého predsedu SNS hovorí, že celoplošné testovanie zlyhalo ako atómová zbraň proti Covid-19. "Avšak aj napriek tomu naši najpovolanejší prišli s geniálnym nápadom pretestovať celé Slovensko na týždennej báze, kým sa nedostaneme do zelenej zóny," uvádza.

Vedci nepovažujú celoplošné testovanie za správny krok
Epidemiologička Alexandra Bražinová, biochemik Pavol Čekan a ani virológ Boris Klempa z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied nepovažujú celoplošné testovanie antigénovými testami na nový koronavírus na území celého Slovenska, ktoré v... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr


 

Slota mladší poukázal na vyhlásenia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý tvrdil že zdravotnícky systém nemá problémy s lôžkami, ale s personálnymi kapacitami. "A teda, netuším či sa len snažil vykrútiť z vládnej neschopnosti pripraviť sa na druhú vlnu alebo sa za pár hodín natoľko zlepšila personálna vyťaženosť nášho zdravotníckeho systému, že môžeme každý týždeň plošne testovať," poznamenal.




„Plačovky premiéra pozerať netreba, už dlhšie vieme, že za všetko môže Richard Sulík, ktorý najprv neobjednal testy a tie čo objednal, objednal pre istotu zlé. Áno, Sulík je vinný z vytĺkania politického kapitálu z premiérového šialenstva a amaterizmu. Ale to nevysvetľuje, prečo sa celý vládny kabinet skrýval cez Vianoce alebo prečo počas zlatého týždňa ľudia chodili po lyžovačkách, pričom drasticky stúpali počty nakazených a hospitalizovaných," píše Slota.


Podľa jeho názoru je jedinou schodnou cestou v boji proti Covid-19 rakúska cesta, teda zaviesť tvrdý lockdown, pretestovať kritické regióny, ohrozené skupiny ľudí kvalitnými testami a kompenzácia podnikateľov, na ktorú máme  vyčlenené aj zdroje z EÚ.




"Miesto toho sa však zrejme dočkáme kolapsu zdravotníctva v dôsledku nedostatku zdravotníkov, ale zato dobrého kšeftu v podobe nákupov desiatok miliónov testov, snáď aj ozdobeného prostredníctvom realizácie nákupu pochybnou firmou z Trnavy, ktorej majiteľ zhodou okolností vlastní vzdelávaciu inštitúciu kde chodia premiérove dcéry," uzatvára Slota.