Novinár Hríb o zakladateľoch Slovenskej republiky: Sú to zločinci
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Zakladatelia Slovenskej republiky sú zločinci a samostatný štát chceli iba preto, aby mohli kradnúť viac ako v Československu, povedal vo videu na sociálnej sieti kontroverzný novinár Štefan Hríb.

Publicista sa vyjadroval k súčasnému rozdeleniu spoločnosti. Povedal, že podobným spôsobom boli ľudia k sebe nevraživí aj v prvej polovici 90. rokov minulého storočia.

"V roku 1993 tá rozpoltenosť bola veľmi podobná. Časť ľudí si myslela, že vznik Slovenskej republiky ako samostatného štátu je vrcholom dejín a všetci, ktorí to kritizujú kvôli Mečiarovi a všetkým praktikám, ktoré používali, sú zradcovia národa. A títo, kam som patril aj ja, si zase mysleli o tých, ktorí založili Slovenskú republiku, že sú to v skutočnosti zločinci, ktorí to založili iba na to, aby sa obohatili a aby nad nami vládli. Aby mohli kradnúť viac, než mohli kradnúť v Československu. Ja si myslím, že sme mali pravdu," tvrdí Hríb.

 

Správajú sa ku mne ako k teroristovi, písal údajne Lučanský rodine
07 | 01 | 2021 | sefredaktor


 

Podľa jeho názoru je kritika poslancov Hlasu, Smeru a ĽSNS na adresu súčasnej vlády "blbosť". Aj keď má voči kabinetu Igora Mnohé výhrady, je rád, že pri moci je práve súčasný režim.

"Tá vláda, čo sa týka spravodlivosti, urobila viac než za 12 rokov Smer. Však Smer tú spravodlivosť za 12 rokov viac a viac krivil a táto nová vláda sa ju aspoň v základných veciach snaží naprávať. To je proste nepriestrelný fakt," pochvaľuje si Hríb.

Novinár by súčasnej vláde vyčítal predovšetkým zlý spôsob komunikácie s verejnosťou a vnútorné konflikty medzi OĽaNO a SaS. Hríb v tejto súvislosti naznačil, že Matovičova vláda je síce reprezentantom zmeny, no zároveň ukazuje, že na "dospelé spravovanie krajiny ešte nemáme". Na skutočnú zmenu by sme potrebovali dospelých lídrov a na to, aby sme ich mali, zase potrebujeme dospelých voličov, "zatiaľ volíme bez rozumu".

 

Ján Čarnogurský poukazuje na slabé miesta vo vyjadreniach oficiálnych miest k prípadu Lučanský
Právnik a bývalý politik Ján Čarnogurský preskúmal okolnosti okolo smrti generála Milana Lučanského. Z rýdzo odborného pohľadu poukazuje na sociálnej sieti na právne slabé miesta v oficiálnej verzii o samovražde bývalého... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


 

"Najväčšie zlyhanie predsedu vlády je, že kvôli svojim percentám a egu nechal ľudí sa infikovať, lebo nemohlo byť celoplošné testovanie, hoci v skutočnosti mohlo byť. Len sa bál, že mu tým klesnú percentá, lebo to bolo nepopulárne. To je zlý predseda vlády," myslí si Hríb.