Podľa Remišovej konkrétny návrh celoplošného testovania ešte Matovič nepredložil
12 | 01 | 2021 I tasr

Konkrétny návrh riešenia organizácie celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 ešte premiér Igor Matovič s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (obaja OĽANO) nepredložili. Pre TASR to uviedla vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. "Vyjadrím sa, keď riešenie uvidím," reagovala.


"Na tom, že testovanie je jedným z nástrojov riešenia pandémie, hoci to nie je ani všeliek, ani atómová bomba, sme sa zhodli všetci. Testovanie treba používať efektívne, účelne, tam, kde má najväčší dosah," uviedla Remišová pre TASR. Strana Za ľudí podporuje testovanie v najviac postihnutých okresoch, kde má najväčší význam, a tiež v podnikoch, ktorým treba pomôcť vytvoriť infraštruktúru na testovanie. "Čo sa týka konkrétneho návrhu riešenia, ten premiér s ministrom zdravotníctva ešte nepredložili. Vyjadrím sa, keď riešenie uvidím," reagovala na zámer celoplošného testovania.
Podľa Remišovej sa treba sústrediť na očkovaciu kampaň, pretože očkovanie sa zatiaľ ukazuje ako jediné trvalé riešenie pandémie. "Tu navrhujem zlepšiť komunikáciu a osvetu medzi ľuďmi. Pre úspech očkovania a dodržiavanie opatrení je komunikácia zo strany vlády mimoriadne dôležitá," dodala.
Celoplošné testovanie avizoval premiér Igor Matovič po pondelkovom (11. 1.) rokovaní vlády. Opakovať sa má v okresoch až dovtedy, kým úroveň incidencie neklesne pod 0,5 percenta. Pretestovanie sa má zrealizovať o necelé dva týždne. Samosprávy v najpostihnutejších regiónoch premiér vyzval, aby, pokiaľ majú na to kapacity, uskutočnili testovanie už najbližší víkend. Absolvovanie testu má byť podmienkou na uplatnenie si výnimky zo zákazu vychádzania vrátane cesty do práce či pobytu v prírode.

 

Matovič hovoril, že na vláde nebol nik proti, Sulík dnes vyhlásil, že v testovaní nevidí zmysel
Richard Sulík vyhlásil, že v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidí SaS zmysel. Naopak, podľa predsedu strany je to mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík