Harabin upozornil Rezníka, že cez Matoviča šíri verejne ohováranie a hrozí mu trestnoprávna zodpovednosť
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

V sobotu mal priestor v relácii RTVS Sobotné dialógy predseda vlády Igor Matovič. Ako obvykle, bez oponentov. V súvislosti so zákonom o verejnoprávnosti je však takýto formát právne napadnuteľný.


Stalo sa, na reláciu a niektoré Matovičove vyjadrenia v nej reagoval právnik Štefan Harabin. V maile, ktorý má aj naša redakcia HD k dispozícii, sa Harabin ohradzuje a poukazuje na štatút verejnoprávnosti RTVS:

"Pán Rezník.

V sobotňajšom rozhlase 9. januára 2021 Matovič o pohrebe generála Lučanského na adresu Štefana Harabina uviedol zjavné nepravdy:

„Mrzí ma, že ten pán, ktorý hovorí, že vyhral prezidentské voľby a bol niekedy predsedom NS, tiež sa tam ukazoval a podľa mojich informácii provokoval policajtov svojimi vulgárnymi rečami.“

RTVS, hoci ho tiež daňami platím, a zároveň platí zásada audiatur et altera pars, nechajme vypočuť druhú stranu, mi neumožnil automaticky sa k nepravdivým útočným lžiam vyjadriť.

Iba Vás upozorňujem dodržujte platný právny stav. Aj u Vás prichádza do úvahy trestnoprávna zodpovednosť. Šírili ste verejne ohováranie.

Štefan Harabin."

Je doslovné znenie mailu bez akejkoľvek úpravy, ktorý Štefan Harabin zaslal Jaroslavovi Rezníkovi, generálnemu riaditeľovi RTVS.

Harabin zažaloval Matoviča. Tvrdil vraj, že sa vulgárne vyhrážal policajtom
Štefan Hrabin večer zverejnil na svojom facebooku video, ktorého predmetom je, ako sám tvrdí, "trestná činnosť Matoviča". V rozhlase mal totiž premiér na jeho adresu uviesť, že sa mal na pohrebe generála Lučanského vulgárne vyhrážať policajtom, aby... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Michal Filek