Najvyšší súd rozhoduje o vine Kočnera a Ruska v kauze zmenky
12 | 01 | 2021 I tasr

Najvyšší súd (NS) SR rozhoduje o odvolaniach v kauze televíznych zmeniek, kde Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku minulý rok neprávoplatne odsúdil podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. na 19-ročné tresty odňatia slobody.


Marian K. dostal aj peňažný trest 10 000 eur. NS SR rozhoduje o odvolaní sa oboch procesných strán – obžalovaných aj dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jána Šantu.
"Podstata môjho odvolania je len a len v trestoch. Prioritne v treste prepadnutia majetku vo vzťahu k obžalovanému Marianovi K. a sprísnenie trestu o jeden rok," uviedol v utorok pred verejným zasadnutím Šanta. Okrem iného možno podľa neho v rámci verejného zasadnutia očakávať výsluch znalkyne z odboru písmoznalectvo.
Súd rozhoduje v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou s vylúčením verejnosti. "Je to výsostným opatrením senátu. Vzhľadom na situáciu s ochorením COVID-19 nemožno spochybňovať správnosť takéhoto rozhodnutia," dodal prokurátor.

Už o pár hodín sa bude opäť rozhodovať o Kočnerovi. Padne konečný verdikt!
Marian Kočner je podozrivý, obvinený a obžalovaný z toľkých trestných činov, že ak sa skutky na súdoch potvrdia, tak bude ťažké zistiť, kedy sa vlastne venoval aj legálnej činnosti, píše portál Pluska. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Obhajca poškodenej televízie Daniel Lipšic zdôraznil, že očakáva potvrdenie viny obvinených. "Dôkazov je veľké množstvo. Svedecké výpovede, znalecké posudky, komunikácia v aplikácii Threema. Nie sú žiadne pochybnosti o vine obžalovaných," poznamenal obhajca. Zároveň očakáva, že rozsudok bude vyhlásený verejne.
Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Získali by tak 69 miliónov eur.

Pavol Rusko strávi Vianoce za mrežami. Pomoc šamana z Mali využiť nestihol
Pavlovi Ruskovi nepomohol ani údajný útok na jeho osobu neznámou látkou k tomu, aby sa vyhol pojednávaniu na Najvyššom súde. Policajti ho tam priviedli aj s prelepenými očami a on sa napokon dozvedel, že pôjde do väzby. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.