Harabin zažaloval Matoviča. Tvrdil vraj, že sa vulgárne vyhrážal policajtom
12 | 01 | 2021 I Michal Filek

Štefan Hrabin večer zverejnil na svojom facebooku video, ktorého predmetom je, ako sám tvrdí, "trestná činnosť Matoviča". V rozhlase mal totiž premiér na jeho adresu uviesť, že sa mal na pohrebe generála Lučanského vulgárne vyhrážať policajtom, aby sa tam dostal. Nie je to vraj pravda a Harabin žiada premiéra trestne stíhať za ohováranie a žiada preňho 3 - 8 rokov za mrežami. 


"Zo sobotňajšieho rozhlasu citujem Matoviča vo vzťahu k pohrebu generála Lučanského: Mrzí ma, že ten pán, ktorý hovorí, že vyhral prezidentské voľby a bol niekedy predsedom Najvyššieho súdu, tiež sa tam ukazoval a podľa mojich informácií provokoval policajtov svojimi vulgárnymi rečami," začal svoje video Štefan Harabin citáciou Igora Matoviča. A pokračoval:

"Za prvé, neviem odkiaľ berie Matovič citáciu, že som vyhral prezidentské voľby. Vždy som sa vyjadroval len v kontexte, že v porovnaní s inými kandidátmi som nemal ani jeden bilbord, ani milióny eur na kampaň a 15 %-ntý výsledok bol výnimočný úspech vzhľadom na tieto okolnosti. Prekrútené tvrdia o výhre v prezidentských voľbách papagájujú na internete len slabomyseľní jedinci a teraz sa k tomu pridal aj ich vzor Matovič."

 

 



Rovnakej kvality sú, podľa Harabina, aj jeho tvrdenia o provokovaní policajtov vulgárnymi rečami. "Neviem, odkiaľ to má, ale určite nie od policajtov, pretože policajti, každý samostatne, by museli voči mne vzniesť trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa, čo neurobili, keďže nič také sa nestalo. Inak by Matovič šermoval a predložil uznesenia o vznesení obvinení voči mojej osobe."

Napokon slušných a čestných policajtov sa, ako sám tvrdí, Harabin vždy zastal. "Či už išlo napríklad o inšpekciu, lebo vždy som im prízvukoval, že politici prichádzajú a odchádzajú, ale my, policajti, prokurátori a sudcovia tu budeme stále. Takže nám nezostáva nič iné, len dodržiavať zákony a najmä Ústavu, ktorá je nepochybne nadradená zmätočným vládnym vyhláseniam Matoviča a vyhláškam Mikasa."

Matovič je, podľa bývalého sudcu, zjavne sklamaný, že napriek hermeticky uzavretej Štrbe sa na pohreb dostal a tak si vraj vymýšľa, že sa vulgárne prekričal cez policajnú kontrolu. Rovnako, ako si vymýšľa, že Sulík kúpil testy, s ktorými by on ani psa netestoval. "Pritom tie testy kúpil on sám, Matovič," povedal.

Matovič sa vzdá svojho magisterského titulu, len keď tak spraví aj minister Gröhling
Keďže sme v tom s pánom ministrom školstva spolu, urobím presne to isté, čo urobí minister školstva. Premiér SR Igor Matovič (OĽANO) to uviedol v reakcii na výzvu Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ), aby sa vzdal magisterského... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


"Vyzývam Matoviča, aby svoje tvrdenia podložil uzneseniami o vznesení obvinenia voči mojej osobe a výpoveďami konkrétnych policajtov, ktorí by mali byť obeťami môjho tzv. verbálneho útoku. Ak to nedoloží, potvrdí tým svoje klamstvo a verejnosť sa môže právom pýtať, či rovnako neklame aj v súvislosti so Sulíkom, ale aj ďalšími, ktorí mu práve nejdú po vôli."

Harabin vo videu hovorí, že je bez najmenších pochybností  nesporné, že spolu s Kovaříkom majú len traumu z toho, ako policajti rešpektujú viac zákon a ústavu, než ich neústavné vyhlášky. A tak si obaja, zrejme, lebo v rozhlase v Sobotných dialógoch, sa odvolával na Kovaříka, vymýšľajú príbeh, ako sa 50 policajtov zľaklo Harabina po fiktívnom verbálnom útoku.

"Podávam preto Žilinkovi i Kovaříkovi na neho trestné oznámenie za trestný čin ohovárania, ktorý spáchal úmyselne a nespochybniteľne, lebo o inom oznámil nepravdivý údaj ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť dotknutého vážnosť u spoluobčanov. A keďže to urobil verejne so škodou veľkého rozsahu, hrozí mu 3 - 8 rokov väzenia. Pýtam sa Žilinku a Kovaříka, či už tohto daňového kriminálnika začnú konečne stíhať. Lebo nestíhali ho pre nátlak za núdzového stavu."

Na záver sa ešte Štefan Harabin obrátil aj na šéfa rozhlasu "antislováka" Rezníka s otázkou, prečo mu nedal priestor, aby mohol na Matoviča reagovať.

 

Harabin: So Žilinkom vo vyšetrovacom tíme nebude Lučanského smrť vyšetrená nikdy.
Štefan Harabin napísal, že pokiaľ bude či už na čele alebo celkovo vo vyšetrovacom tíme prítomný aj generálny prokurátor Žilinka, smrť Lučanského sa sa nevyšetrí nikdy. Vytkol čosi aj prezidentke, myslí si, že všetko, čo sa udialo, sa udialo s jej... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková