Výhoda, hra, set: Cibulková (prednostne zaočkovaná)!
10 | 01 | 2021 I sefredaktor

S postupnou vakcináciou pribúdajú prípady uprednostňovania ľudí. Pozíciu privilegovanej osoby využila aj bývalá tenistka Dominika Cibulková, ktorú v tomto týždni proti covidu zaočkovali v Univerzitnej nemocnici Bratislava, konkrétne na pracovisku na Kramároch, informoval portál dennikn.sk.





Očkovanie Cibulkovej potvrdilo vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava. Okrem Cibulkovej nemocnica potvrdila, že prednostne bol zaočkovaný aj jej manžel Michal Navara. Nemocnica sa bráni, že známu tenistku samovoľne a neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov vakcinačného centra do oficiálneho zoznamu. Podľa podľa vyjadrenia UNB sa už nebude podieľať na vakcinácii.





Bývalá tenisová hviezda reagovala na zverejnenú informáciu na sociálnej sieti:  „Je mi veľmi ľúto,  že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila,“ tvrdí Cibulková. Vzniknutá situácia ju údajne veľmi mrzí.

Na  aplikáciu princípu Všetci sú rovní, niektorí sú rovnejší zareagoval na sociálnej sietiaj nezávislý poslanec NRSR Tomáš Taraba: "Vzdal som sa ako poslanec svojej vakcíny v prospech niekoho z prvej línie, kto sa očkovať chce. Teraz čítam, že papaláši dali zaočkovať tenistku Cibulkovú. Bojovníčka Remišová však precitla a zajtra chce riešiť obmedzovanie výnimiek, ktoré si papaláši pre seba a svoje rodinky rozdávajú. No nie je zlatá? Už len zistiť kde bola doteraz, že jej to nevadilo," zdôraznil.