Lučanského smrť, či prípad Holého: medzi Blanárom a Kollárom panuje vzácna nezhoda
10 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Lučanského smrť vyvoláva rozpor v spoločnosti, ako aj medzi politikmi. Najnovšia hádka sa uskutočnila v diskusii TV Markíza medzi predsedom NR SR Borisom Kollárom a podpredsedom Jurajom Blanárom - padli aj otázky o Holého prípade alebo nezhodách v koalícii, informuje portál Plus JEDEN DEŇ.


Šéf parlamentu Boris Kollár pripomenul, že v prípade Lučanského smrti zohráva dôležitú úlohu inkriminovaných deväť minúť medzi kontrolami cely. Predseda hnutia Sme rodina ďalej poznamenal, že obvinený ani odsúdený nemôže byť nepretržite pod dohľadom kamery. "Je mojím osobným záujmom, aby verejnosť dostala všetky informácie," vyhlásil Kollár.

"Nemôže mať kompetenciu niečo vyšetrovať, len dohliadať," uviedol podpredseda NR SR za Smer-SD Juraj Blanár, ktorý tiež tvrdí, že mnoho otázok vyprodukovala samotná vláda, keďže podľa neho za záhadných okolností zahynul človek, ktorý mal byť pod ochranou štátu. Predseda parlamentu na to odpovedal, že to bola jeho strana, ktorá hlasovalo za to, aby sa Lučanský stal šéfom polície.

Kotleba: Lučanského záhadný pád z vozíčka je "úplne neuveriteľný"
Predeseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba na Facebooku vyjadril nedôveru k priebehu vyšetrovania smrti Milana Lučanského , pričom generálov pád z vozíčka mu príde "úplne neuveriteľný". Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý je pod paľbou kritiky za to, že po návrate zo Spojeného kráľovstva v decembri nešiel do karantény. Neskôr sa však zistilo, že mal udelenú výnimku. "Použil ju jedenkrát," zastal si ho Kollár, aj keď sa objavili informácie, že ju využil viackrát.140-tisíc má výnimku, že nemusí chodiť na testy, lebo po pozitívnom teste a prekonaní choroby majú protilátky," obhajoval Kollár Holého.l.

Nespochybňujme profesionalitu väzenskej stráže, vyzýva poslanec ĽSNS Ďurica
Poslanec ĽSNS Ondrej Ďurica vyjadril podporu príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) a poďakoval sa im za nasadenie a profesionalitu. Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Kollár v otázke týkajúcej sa vzťahu premiéra Matoviča s ministrom hospodárstva Sulíkom  poznamenal, že v koalícii má každá strana právo veta, pričom tvrdí, že ak koaliční partneri na rokovania nechodia, je to komplikované. "Koaličnú zmluvu sme podpísali štyria. Ja som za to, aby sme aj štyria dovládli," uviedol, čím odkázal na možný odchod SaS z vládnej štvorky.

Blanár podotkol, že Matovič stráca pôdu pod nohami, ale Sme rodina ho obhajuje. "Už dávno mal Sulík odísť," zdôraznil v diskusii TV Markíza.

Advokáti a sudcovia už otvorene rebelujú proti Kolíkovej. Donúti to ministerku k odstúpeniu?
Právna obec sa búri. Neprofesionálne a zjavne politicky motivované kroky Matovičovej junty v oblasti justície nemohli ostať nepovšimnuté množstvom slušných ľudí, odborníkov, ktorí v justícii pôsobia a otvorene vyjadrili svoj... Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Gabriel Matta