Uhrík: Džihádistov neprevychováte. Predstierajú polepšenie a potom idú znova zabíjať
10 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Európska únia vyhadzuje von oknom peniaze na prevýchovu islamských teroristov, ktorí len predstierajú polepšenie, aby mohli znova zabíjať nevinných ľudí. Na sociálnej sieti o tom píše europoslanec za ĽSNS Milan Uhrík.

Politik sa opiera o správu Medzinárodného centra pre štúdium radikalizácie na londýnskej Kings College. V štúdii sa uvádza, že predstierané dodržiavanie pravidiel je medzi odsúdenými teroristami čoraz častejšie.

 

Sýrski militanti sa priznali, že ich Američania vycvičili na sabotáže a terorizmus
Militantná skupina, podporovaná USA, zachytila ​​konvoj „defektorov“, ktorí sa snažili zložiť zbrane a vzdať sa Damašku. Pozostalí prezradili sýrskej armáde, že americkí inštruktori ich vyškolili na sabotáž a terorizmus, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Marek Molnár


 

Uhrík hovorí, že medzi takých patria napríklad Adel Kermiche a Abdel Malik Petitjean. Spoločne odrezali hlavu 85-ročnému katolíckemu kňazovi vo Francúzsku. Alebo Usman Khan (Abú Saif), ktorý nožom zabil dvoch a zranil troch ľudí.




„Počas rannej prestávky (na programe deradikalizácie) sa Khan vybral na toalety. Vynoril sa s dvoma nožmi prilepenými na rukách a atrapou výbušnej samovražednej vesty na hrudi. Začal bodať bez rozdielu a zabil dvoch ľudí, ktorí na programe pracovali. Khana prenasledovali z budovy na neďaleký London Bridge, kde ho traja odvážni muži premohli. Na miesto prichádzala ozbrojená polícia, ktorá Khana zastrelila, keď uvidela výbušniny na hrudi,“ cituje Uhrík správu anglických odborníkov.









Podľa neho experti  dlhodobo upozorňujú na islamský koncept "takíja", čo je preventívne a predstierané popretie náboženského vyznania. Neschopnosť prevychovať odsúdených džihádistov potvrdil aj Jonathan Hall z britského ministerstva vnútra, hovorí europoslanec.


"Od reality odtrhnutý Brusel napriek tomu neváha plánovať ďalšie programy deradikalizácie (je to v oficiálnom pláne Európskej komisie na nasledujúce roky), ktoré budú liberálne médiá oslavovať, a ako dôkaz úspešnosti dajú jedného polepšeného ako žiarivý príklad. Ale zdá sa, že páni v Bruseli sú nepoučiteľní. Môžeme trikrát hádať, za koho peniaze budú bruselskí komisári zbytočné kurzy realizovať. Až kým polepšení teroristi neodrežú hlavu nejakej ďalšej nevinnej obeti," varuje europoslanec Uhrík.



Útok v parížskej policajnej centrále vyšetrujú ako terorizmus
Francúzski prokurátori spustili v piatok vyšetrovanie útoku v parížskej policajnej centrále, pričom ho posudzujú ako potencionálny teroristický čin. Pri preverovaní informácií o podozrivej osobe totiž zistili niektoré skutočnosti, ktoré ich... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | SITA