Doktor Lipták: Úrad verejného zdravotníctva eviduje nula chorých na Covid-19
10 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová

Úrad verejného zdravotníctva eviduje od 47. týždňa roku 2020 nula chorých na covid-19, upozorňuje v statuse na sociálnej sieti známy lekár Peter Lipták.


V priebehu prvého týždňa roku 2021 bolo pomocou PCR testov na Slovensku identifikovaných odhadom 1667 pacientov s Covid-19, čo je maximálne jedna desatina všetkých pozitívne testovaných, uvádza doktor Lipták.
"Otázka stojí, či aj tento odhad počet chorých zbytočne nepreháňa, keďže na stránke ÚVZ SR od 47. týždňa uvádzajú 0 chorých na akútne respiračné ochorenia a kovid je predsa tiež akútne respiračné ochorenie," píše Lipták.


Podľa jeho slov nikoho nezaujíma výborná správa, že chorých na akútne respiračné ochorenia dlhodobo klesol na nulu. Tvrdí, že ak odhliadneme od strašenia v médiách, situácia je v skutočnosti veľmi dobrá. Chorých na Covid-19 je veľmi málo. "Incidencia maximálne na úrovni 30 chorých/100 000 obyvateľov. To ani zďaleka nedosahuje chrípkovú epidémiu, keď je chorých na akútne respiračné ochorenia viac ako 1600/100 000 obyvateľov," píše lekár.




Lipták sa pýta načo sú dobré testy, ktorými by Igor Matovič ani psov netestoval. Sám si odpovedá, že dobré sú na to, aby si vláda mohla "natestovať" toľko takzvaných nakazených, koľko je potrebné na šírenie strachu a tunelovanie verejných zdrojov.


"No a prečo Matovič je strachom celý bez seba? Nuž je to psychiatrický pacient a tak sa jeho paranoidnej dekompenzácii z falošných správ v médiách nečudujme," tvrdí Lipták.


http://somzdediny.hlavnydennik.sk/spanieli-bojuju-s-necakanym-snehom-niektori-sa-vsak-zjavne-potesili-video/