KDH žiada pre Mikasovu výnimku hlavu vicepremiéra Holého
09 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Predseda KDH Milan Majerský považuje výnimku z dodržiavania pandemických opatrení pre vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina) za výsmech všetkým slušným ľuďom, informuje TASR.

KDH tvrdí, že ignorovanie pandemických opatrení vicepremiérom Štefanom Holým je hanebné, a preto žiada jeho okamžité odstúpenie z funkcie.

Správanie vicepremiéra podľa predsedu KDH Milana Majerského nielen naštrbuje dôveru v opatrenia, ale je aj výsmechom všetkým ľuďom, ktorí rešpektujú nariadenia vlády. "Všetci slušní a poctiví občania dnes uvedomelo zostávajú doma, hoci mnohí z nich museli bezmocne a so zaťatými zubami zavrieť svoje prevádzky živobytia. Bežní občania sa z obavy o zdravie a životy svoje a blízkych testujú. A zatiaľ sa nám núka divadlo výhovoriek a porušení toho, čo bolo prikázané, tými, čo to prikázali," dodal.

Holý má výnimku od hlavného hygienika Jána Mikasa, na základe ktorej nemusel v decembri dodržať opatrenia súvisiace s jeho návratom z Veľkej Británie. Prípad Holého je podľa KDH krivdou, ktorú vládna koalícia pácha sama na sebe rozbíjaním toho, čo malo byť pre ňu určujúce – politiky slušnosti, bez papalášizmu, spravodlivej a stojacej na princípe "padni, komu padni".