Igor Bukovský naložil ministrovi Krajčímu, médiám aj manipulátorovi z YouTube
09 | 01 | 2021 I Petra Demková

Igor Bukovský  reaguje na video, ktoré malo brutálne zasiahnuť do jeho práv. Youtuber vytrhol z kontextu lekárove tvrdenia, urobil manipulatívne video a materiál ďalej šíril. Video dokonca zdieľa aj ministerstvo zdravotníctva.


Igor Bukovský  reaguje na video youtubera Damiana Koniga, ktoré „brutálnym spôsobom zasahuje do jeho osobnostných práv a brutálnym spôsobom manipuluje verejnou mienkou“. Podľa Bukovského autor hrubo a manipulatívne zneužil jeho vyjadrenia, vytrhol ich z kontextu a ešte aj porušil autorské práva, keď použil materiál bez jeho súhlasu.

Bukovský: Ani vakcína nie je riešením
08 | 01 | 2021 | sefredaktor


Právny zástupca Igora Bukovského sa autorovi už stihol ohlásiť a upozornil ho na porušenie osobnostných práv známeho lekára. Sporné  video sa dokonca zjavilo aj na oficiálnej facebookovej stránke ministerstva zdravotníctva a „presiaklo do médií“. Správu okamžite prebral Nový Čas.

Bukovský je presvedčený, že ide o nehorázny zásah do jeho práv a pre všetkých, ktorí sa na tom podieľali, má odkazy. Damianovi Konigovi odkázal, že sa mal pred zverejnením s právnikom „poradiť o tom, čo robíte a čo verejne publikujete". Odstránenie videa už nebude stačiť hovorí Bukovský a dodáva, že podnikne všetky právne kroky, ktoré mu umožňuje slovenský právny poriadok.

http://somzdediny.hlavnydennik.sk/su-ohrozene-koronavirusom-aj-nase-zvierata/

„Prestaňte šíriť paniku a osobné útoky proti súkromným osobám,“ znel odkaz médiám. Bukovský poprel, že by bol „spochybňovačom“ a zdôraznil, že nešíri konšpirácie. Právne kroky chce podniknúť aj voči Novému času. Bukovský upozornil, že medicínsky konflikt môže aj vplyvom médií dopadnúť tragicky. Tým, že médiá verejnosti zamlčujú pravdu o správnom prístupe k ochoreniu Covid-19 a pranierujú tých, ktorí ju vyslovujú, sa nepriamo podieľajú na náraste úmrtí.

Tretí odkaz má Bukovský pre ministra zdravotníctva  Mareka Krajčího: „Klesli ste na úroveň goebelsovskej propagandy, a to je z pozície štátneho orgánu veľmi, veľmi nebezpečný signál pre celú spoločnosť.“

„Kde ste, keď vás treba, aby ste obyvateľov chránili pred obezitou, hypertenziou, cukrovkou, chronickým zápalom, rakovinou a následkami metabolického syndrómu? Kde ste boli, keď bolo treba ľuďom naliehavo už na jar hovoriť, aby upravili svoju hmotnosť, krvný tlak, aby upravili krvný cukor, aby upravili tie faktory, ktoré podporujú šírenie infekcie a ťažkých stavov a úmrtia?“ pýta sa Bukovský.

Bukovský nechápe. "Prečo nemocnice odmietajú jednoduchú a najlacnejšiu liečbu covidu?"
„Prestaňte zľahčovať vitamín D a podávajte ho každému pacientovi v nemocnici!“ vyzýva nemocnice doktor Igor Bukovský vo zverejnenom videu. Lekár nerozumie, ako je možné, že nemocnice túto najlacnejšiu a najjednoduchšiu liečbu odmietajú.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Ivan Mihale


Bukovský požiadal ministerstvo zdravotníctva, aby odstránilo zo svojho profilu sporné video, zverejnilo verejné ospravedlnenie za poškodenie jeho práv a vyzval štát na spoluprácu pri potlačení rizikových faktorov, ako je obezita, hypertenzia, nízke hladiny D vitamínu u obyvateľstva.

http://somzdediny.hlavnydennik.sk/matovic-sa-myslienky-ochrany-zdravia-formou-testovania-nevzdava/

Bukovský povedal že právne kroky podnikne aj proti ministerstvu zdravotníctva. „Nikdy som nepopieral vírus. Povedal som, že je to trochu ťažšia chrípka a všetky údaje zo sveta aj u nás to potvrdzujú a preto si za tým vyjadrením stojím,“ povedal.

Ohradil sa aj voči výrazu „chripôčka“, ktorý rád používa na zosmiešnenie premiér. „Chrípka nie je banálne a neškodné ochorenie!“ zdôraznil Bukovský. Prízvukoval, že má čisté svedomie pred kolegami, verejnosťou aj pred Bohom, pokiaľ ide o využívanie vedomostí v prospech zdravia.

Lekár obvinil štát, že nedokáže chrániť rizikové skupiny. Dôkazom tohto je, že od jari je najviac úmrtí práve medzi osobami z rizikových kategórií, ktoré má štát chrániť. Lekár viní úradníkov, že po celoplošnom testovaní nechali ľudí bez ďalších informácií, ako sa majú správať, ako podporiť imunitu a podobne. Úradníkom vyčíta aj to, že neinformovali verejnosť o tom, že vakcína bude mať na obéznych ľudí výrazne slabší efekt.

Po ohradení sa Bukovského voči manipuláciám autor aj ministerstvo sporné video stiahli.

Bukovský odporúča odmietnuť a ignorovať ďalšie testovanie. Pokiaľ Matovič nevysvetlí prvé
Ako vlastne dopadlo predošlé testovanie? Koľko to skutočne stálo? Aké nové informácie sme sa dozvedeli a aký to malo reálny vplyv na opatrenia v našej krajine? Aký to vlastne malo pri všetkých nedostatkoch antigénového testovania zmysel? Pýta sa... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Petra Demková