Saková a Pellegrini: Nezabudneme!
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík
V súvislosti s konaním poslednej rozlúčky s generálom Milanom Lučanským sa politici za pandemických okolností a rešpektujúc nariadenia rozhodujú pre alternatívne formy "účasti" na obrade.

"V súvislosti s poslednou rozlúčkou s generálom Milanom Lučanským sme sa s Denisou Sakovou rozhodli rešpektovať rozhodnutie rodiny Lučanských, ktorí si neželajú jej politizáciu, a aj vzhľadom na celkové okolnosti, sa dnešného pohrebu nezúčastníme." Povedali v emotívnom videu expremiér Peter Pellegrini a exministerka vnútra Denisa Saková na sociálnej sieti.

"Ako jeho bývalí kolegovia a priatelia, ktorí si vážia jeho prácu pre Slovensko, sme sa rozhodli pre pietnu spomienku prostredníctvom zapálenia sviečky a zaslania spomienkového venca do Štrby.
Zároveň keď to situácia umožní, bez mediálnej pozornosti spoločne s kolegami navštívime miesto jeho posledného odpočinku a rozlúčime sa generálom Milanom Lučanským."

Denisa Saková: "Bol to náš kolega, priateľ, kamarát, ktorý s nami pracoval v tých najťažších časoch. Nikdy nezabudneme na to, čo pre nás na Slovensku spravil."

Peter Pellegrini: "My, s našimi kolegami sa s ním o niekoľko dní rozlúčime osobne pri jeho hrobe."

Česť jeho pamiatke!

Ľudia si zapamätajú generála Lučanského ako hrdinu (A. Leitmanová)
08 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová