S generálom Lučanským sa v Matovičovej Trnave spolu s ľuďmi lúčili aj policajti
08 | 01 | 2021 I editor01hd
Ľudia sa po celom Slovensku lúčili s generálom Milanom Lučanským. V Trnave a Dolnom Kubíne sa k občanom pridali aj policajti.

Facebooková skupina Všetci za Milana vysiela priamy prenos z poslednej rozlúčky s generálom. Ľudia na tomto profile zdieľali informácie, ako sa lúčili s bývalým policajným prezidentom vo svojich mestách a obciach. Zväčša sa schádzali pred krajskými a okresnými riaditeľstvami Policajného zboru.

Pred úradom krajského riaditeľstva v Trnave sa zišlo množstvo ľudí a pridali sa k nim aj miestni policajti: povedali krátky príhovor, pomodlili sa a zasalutovali, hlásil jeden člen skupiny. Podobná situácia bola aj v Dolnom Kubíne, kde sú podľa autora statusu policajti na strane občanov, nie režimu Igora Matoviča.

Rozlúčka s generálom sa uskutočnila aj pred Krajským riaditeľstvom PZ v Banskej Bystrici, ktorú Milan Lučanský zbavil teroru mafiána Mikuláša Černáka. V budove krajskej polície, kde je umiestnená kondolenčná kniha, sa podľa informácií členov skupiny dajú získať odznaky Všetci za Milana.

Na profile sa objavilo video zo spomienkovej akcie na slovenského generála z Václavského námestia v Prahe. Podujatia sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí. Aj tam sa hovorilo o tom, ako Milan Lučanský dopomohol Slovensku zbaviť sa nebezpečných mafiánskych bossov

Pred budovami polície sa ľudia zišli aj Trebišove, Partizánskom, Piešťanoch, Prievidzi, Galante, Košiciach a v ďalších mestách. Mnohí na profile Veštci za Milana uverejňovali spomienkové videá a rozlúčkové básne.