Na hrobe generála nebudú smútočné vence od vlády
08 | 01 | 2021 I sefredaktor
Vládni predstavitelia  sa na pohreb generála Milana Lučanského nechystajú. V Štrbe nebudú ani smútočné vence od vlády, či jej ministrov, informoval portál sme.sk. "Nebude od nás takáto iniciatíva," odpovedal hovorca Úradu vlády Richard Pekár, prečo premiér nepošle smútočný veniec.

Ministerstvo vnútra ministra uviedlo, že poslanie venca by "zbytočne vzbudzovalo negatívne emócie". Po smrti policajného exprezidenta nenechal minister Mikulec ani vyvesiť čierne vlajky na budove ministerstva. Pracoviská polície na Slovensku však budú môcť v deň pohrebu vlajky vyvesiť. Bude to na rozhodnutí ich vedenia.

S Lučanským sa symbolicky rozlúčia aj niektorí policajti. Dočasný policajný prezident Kovařík plánuje zapáliť sviečku doma. Zamestnanci policajného prezídia smútočný veniec posielajú a aj ďalšie tímy kolegov  zosnulého generála.

Rodina zosnulého policajného prezidenta Milana Lučanského požiadala, aby bol piatkový pohreb výlučnou záležitosťou rodiny. Vopred odsúdila, ak sa pohreb niekto pokúsi "zneužiť na politické ciele". Postoj rodiny tlmočil právny zástupca Miroslav Radačovský.