"Kolíková nepredložila kľúčové dôkazy, už dávno mala byť odvolaná," hovorí Tomáš
08 | 01 | 2021 I Michal Filek

Hoci ministerka spravodlivosti Kolíková tvrdí opak, podľa poslanca HLAS-u Erika Tomáša, na včerajšom výbore pochybnosti okolo Lučanského smrti nerozptýlila. Strana sa s tým nezmieri a bude koanať. Napísal o tom na sociálnej sieti. 




"Nenecháme to tak! Toto som vyhlásil pred policajným prezídiom v Bratislave, keď som prišiel zapáliť sviečku za zosnulého generála Lučanského. A tak aj konám. Dnes (štvrtok 7. 1. pozn. autora) som sa zúčastnil na rokovaní parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť, ktorý sa zaoberal okolnosťami smrti bývalého policajného prezidenta," píše Tomáš.






Pozvaná ministerka spravodlivosti Kolíková, podľa jeho slov, na výbore pokračovala v chaotickom a nedôveryhodnom vysvetľovaní incidentu. "Navyše opäť bez štipky empatie, keď generála aj naďalej označovala za obvineného, pritom úmrtím sa trestné stíhanie zastavuje, na čo som ju aj upozornil. Nehovoriac už o rešpektovaní prezumpcie neviny ako takej, ktorú by mala ministerka spravodlivosti ctiť ako prvá."




Správajú sa ku mne ako k teroristovi, písal údajne Lučanský rodine
07 | 01 | 2021 | sefredaktor





Poslancom podobne ako predtým médiám, vraj predložila len niektoré ňou vybrané materiály, ktoré majú byť predmetom vyšetrovania.




"Opäť medzi nimi chýbali kamerové záznamy, čiže jeden z kľúčových dôkazov. Takúto selekciu kritizoval aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý bol na výbore tiež. Vyjadril obavu, že by sa týmto spôsobom mohlo mariť vyšetrovanie."







Tomáš hovorí, že vyšetrovanie sa určite posunulo, ale o všetkých okolnostiach, aj kvôli želaniu rodiny, politici hovoriť nemôžu. "Pre mňa stále zostávajú otvorené dve základné otázky: 1. Bol prvý incident naozaj len nešťastné zranenie, alebo niečo iné? 2. Ak závery potvrdia samovraždu, čo viedlo generála k tragickému ukončeniu života? Na tieto otázky ani výbor odpovede nenašiel."



No a poslanec na záver čitateľov ubezpečil: "My však v pátraní po pravde budeme pokračovať, lebo si ju zaslúži vedieť nielen rodina, ale aj celá verejnosť. V tomto oveľa viac dôverujem novému generálnemu prokurátorovi, ako ministerke Kolíkovej. Tá už dávno vo svojej funkcii nemala byť."




Na hrobe generála nebudú smútočné vence od vlády
08 | 01 | 2021 | sefredaktor