Lučanského kamarát: Neverím, že si siahol na život sám
08 | 01 | 2021 I editor01hd
Generál bol psychicky aj fyzicky príliš silný na to, aby si sám siahol na život. Hovorí pre portál Pluska Michal zo Štrby, ktorý sa s Milanom Lučanským kamarátil od mladosti. Spojila ich láska k psom.

Michal si na generála spomína ako na priameho a férového človeka. Neverí, že by sa zapojil do nezákonnej činnosti.

"Milana poznám veľmi dobre a viem, že to bol človek silný nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke, preto neverím tvrdeniam o dôvodoch obvinenia ani rečiam o samovražde," cituje portál generálovho kamaráta.

V článku sa uvádza, že s Lučanským sa skamarátili ešte ako stredoškoláci. Obaja milovali psov a venovali sa kynológii. Neskôr spolu chodili na diskotéky a aj za dievčatami. Milan Lučanský mu bol svedkom na svadbe. Keď sa Michal dozvedel o kamarátovej smrti, telefonoval jeho manželke aj mame, aby im vyjadril úprimnú sústrasť a ponúkol im pomoc.

"Je smutné, že v kostole, na ktorého rekonštrukciu vlani prispel 25 tisícmi eurami, sa s ním rozlúčime naposledy. Škoda, že odišiel taký dobrosrdečný, priateľský človek a lokálpatriot a národovec. Milan, boli sme a budeme na teba hrdí," vyznáva sa generálov kamarát Michal.