Hovorili o ňom, že je jedna z hláv mafie a dnes sa predháňajú s vencami a smútením
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Premiér Igor Matovič sa dokonca kvôli poslednej rozlúčke s bývalým policajným prezidentom obul do svojho tlačového odboru.


Najskôr to boli zmätočné vyjadrenia týkajúce sa vyvesenia čiernej vlajky na budove ministerstva vnútra, nuž a krátko pred pohrebom Milana Lučanského sa štátne inštitúcie boria s ťažkou polemikou: Pošlú či nepošlú ich oficiálni predstavitelia smútočné vence? Všíma si to web slovensko.hnonline.sk.

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec po svojej hovorkyni denníku SME odkázal, že takáto iniciatíva ,,by zbytočne vzbudzovala negatívne emócie”. Vyjadriť sústrasť zaslaním smútočného venca sa nechystá ani dočasný policajný prezident Peter Kovařík, ktorý vraj zapáli sviečku doma.

Premiér Igor Matovič sa zas kvôli vencu "pohádal" (Ktovie či nie iba "naoko" - pozn. red. HD) so svojim tlačovým odborom. Ten najskôr informoval v rovnakom duchu ako ministerstvo vnútra. Predseda vlády však niekoľko hodín pred pohrebom cez sociálnu sieť svojich podriadených za predmetnú odpoveď skritizoval.

Saková sa pýta. Otázok ku kauze Lučanský má celý zoznam
Exministerka vnútra Denisa Saková si na parlamentný výbor, ktorý sa zaoberá okolnosťami smrti, pripravila množstvo otázok. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


,,Práve som sa dočítal, že premiér Lučanskému veniec nepošle... Nuž, tak to dopadne, ak niekto z Úradu vlády dáva iniciatívne stanoviská, bez toho, aby sa ma aspoň opýtal,” uviedol Matovič s tým, že to nie je pravda a veniec vo svojom mene posiela, lebo to tak cíti.

Smútočný veniec sa rozhodol poslať aj predseda Národnej rady Boris Kollár, ktorý povedal, že nebyť prísnych protiepidemiologických opatrení, pohrebu by sa osobne zúčastnil.

V tejto súvislosti je zaujímavé, že čo sa našich susedov týka, minimálne z Českej republiky podľa informácií HN sústrasť rodine Milana Lučanskho zaslaním smútočného venca a kondoločného listu vyjadrili tamojší minister vnútra Jan Hamáček, ako aj policajný prezident Ján Švejdar.

Ján Čarnogurský poukazuje na slabé miesta vo vyjadreniach oficiálnych miest k prípadu Lučanský
Právnik a bývalý politik Ján Čarnogurský preskúmal okolnosti okolo smrti generála Milana Lučanského. Z rýdzo odborného pohľadu poukazuje na sociálnej sieti na právne slabé miesta v oficiálnej verzii o samovražde bývalého... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Veniec a ikebanu posielajú aj z policajného prezídia Poľskej republiky.

Pohreb Milana Lučanského, ktorý po pokuse o samovraždu v prešovskom ústave na výkon väzby zomrel 30.decembra v nemocnici, sa uskutoční v jeho rodnej obci Štrba.

Osobne sa ho plánuje zúčastniť napríklad bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák.

Exministerka Denisa Saková ako aj expremiér Peter Pellegrini dnes oznámili, že budú rešpektovať rozhodnutie rodiny, ktorá si neželá politizáciu a na pohreb neprídu.

Mainstream si nevie poradiť s Lučanským (komentár)
Kým mainstream o téme Lučanský zaryto mlčí, alternatívne weby prekypujú informáciami. Mnoho ľudí vidí na sociálnych sieťach záplavu správ. Potom zapnú televíziu či otvoria mainstreamové médium a tam nájdu informačnú dieru. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Petra Demková