Russiagate je späť! Za útok na Kapitol vraj môže Putin
07 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Niektorí prominentní demokrati, ktorí štyri roky trvali na tom, že Rusko „hacklo“ americké voľby prezidenta Donalda Trumpa, teraz obviňujú Moskvu z útoku vo Washingtone. Rusi vraj "použili" Američanov, ktorí zaútočili na americký Kapitol protestujúc proti výsledkom z roku 2020, informuje portál RT.




Keď sa v stredu vo Washingtone stretli tisíce podporovateľov Trumpa na zhromaždení „Zastavme krádež“ a Kongres sa stretol s cieľom potvrdiť hlasy Volebnej akadémie, vďaka ktorým by sa demokrat Joe Biden stal budúcim prezidentom USA, skupina demonštrantov zaútočila na Kapitol a zákonodarcov prerušila.

Poradca bývalého prezidenta Baracka Obamu Ben Rhodes tak prirodzene vyhlásil, že je to deň, „na ktorý Putin čakal“ od studenej vojny. Tento názor zopakovali aj ďalší demokratický aktivisti.

Stredajšie udalosti boli Trumpovým „darom Putinovi“, vyhlásil bývalý americký veľvyslanec v Rusku Michael McFaul.

Zomrela žena, ktorá bola postrelená v Kongrese
Žena, ktorá bola počas potýčok medzi protestujúcimi a policajtmi v sídle amerického Kongresu postrelená do hrudníka, zomrela. Informovala o tom v noci na štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na svoje dva nemenované zdroje. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021


"Putin zvíťazil, " vyhlásil Robert Reich, ktorý bol ministrom práce Billa Clintona. Jeho tweet podnietil afroamerickú aktivistku Margaret Kimberleyovú, aby povedala: „Nie, toto je Amerika. Keby neexistoval Putin, liberáli by ho vymysleli," dodala Kimberleyová.

Kampaň Hillary Clintonovej prišla s obvinením, že Trump v roku 2016 „rokuje“ s Ruskom a financovala dokumentáciu zostavenú britským špiónom na základe povestí a zbožného želania, ktoré to naznačujú.

Kongres zamietol námietky proti výsledkom volieb v Arizone, zomreli štyria ľudia
Útok na americké sídlo Kongresu v hlavnom meste Washington si vyžiadal životy štyroch ľudí. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na veliteľa tamojšej polície Roberta Conteeho. Americká Snemovňa reprezentantov drvivou... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | tasr


Táto konšpiračná teória „Russiagate“ bola neskôr použitá na ospravedlnenie straty Clintonovej vo volebnom boji voči Trumpovi a na uskutočnenie dvojročného vyšetrovania špeciálnym poradcom Robertom Muellerom. Ten účinne kastroval jeho prezidentský úrad.

Mueller však nenašiel nijaké dôkazy o „tajnej dohode“ s Ruskom, a hoci obvinenia, že Moskva „hackla“ demokratov, aby Clintonová vyzerala zle, stále pretrvávajú, ani pri nich nikdy neboli predložené dôkazy.

Násilnosti v Kapitole odsúdili Pompeo, Bush či Obama
Líder republikánskej väčšiny v americkom Senáte Mitch McConnell uviedol, že Kongres sa nenechá odradiť od potvrdenia výsledkov novembrových prezidentských volieb. Vyhlásil to niekoľko hodín po tom, čo stúpenci prezidenta Donalda Trumpa zaútočili na... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | tasr