Janka Bittó Cigániková ďakuje hrdinom v prvej línii a posiela srdce
07 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Chcem sa veľmi pekne poďakovať vám všetkým zamestnancom nemocníc, štátnych aj súkromných, rovnako ako všetkým zdravotníkom aj nezdravotníkom v ostatnej prvej línii, za neuveriteľné nasadenie, najmä posledné mesiace." -  poslankyňa Národnej rady SR, predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.


Janka Bittó Cigániková na sociálnej sieti ďakuje lekárom a zdravotníkom za "množstvo zachránených životov, za to, že už dlhé roky zachraňujete a suplujete to, čo nefunguje vyššie. V tejto situácii to obzvlášť vidieť. Uvedomujem si, akí ste vyčerpaní."

"Vidím príbehy rodín zdravotníkov, ktoré zostávajú izolované od svojich blízkych dlhé týždne len preto, že títo sa starajú o chorých v nemocniciach. Tieto osudy vidím vo všetkých nemocniciach štátnych, aj súkromných. S obdivom vnímam, ako zdravotníci nasadzujú svoje zdravie a niekedy aj životy v boji za tých, ktorí to často považujú za samozrejmosť. Je to hodné uznania, nie hanobenia. Prosím, nevzdávajte to."

"Vážení hrdinovia dnešných dní, chcem vás veľmi pekne poprosiť, aby ste k sebe v týchto časoch boli solidárni a vľúdni. Viem, že sú to šialene ťažké dni a že pri tom všetkom, keď sa ešte pozeráte ako korona pochováva aj vašich kolegov, človek ľahko skĺzne k hnevu, často aj k oprávnenému."

"Komunikujem s malými nemocnicami, ktorých zamestnanci majú strach. Nie sú zvyknutí tak často a veľa robiť v ochranných oblekoch, nemajú skúsenosti s tak ťažkými prípadmi alebo s pľúcnou ventiláciou, nie je tu častokrát nikto, kto by mal čas ich poriadne zaškoliť a venovať sa im, pretože každý je dnes neskutočne vyťažený. Preto, ľudsky úplne pochopiteľne cítia obavy a niekedy sa možno snažia vyhnúť situácii, v ktorej o sebe pochybujú. Nie preto, že sú leniví, alebo neochotní. To preto, že nechcú ublížiť. O to väčšie uznanie patrí tým, ktorí napriek obávam reprofilizujú a prijímajú covid pacientov aj nad povinnosť určenú ministerstvom. Je Vás väčšina. Ďakujem vám za to, ste skvelí."

102 ročná babička Angelina úspešne prekonala koronavírus už dvakrát!
Život je z väčšej časti o postojoch a názoroch, strach je nepriateľ a z každej strany sa na nás valia iba negatívne správy. To však zrejme nie je prípad 102- ročnej američanky pani Angeliny Friedmanovej, ktorá vo svojom veku prekonala COVID-19 hneď... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Mihale


"Komunikujem, ale aj s “veľkými” nemocnicami. Majú často pocit, že sú v tom sami, že im nikto nepomôže. Nemajú už kam pacientov odoslať, končia u nich najťažšie prípady a tak sa so smrťou stretávajú častejšie, ako kedykoľvek predtým. Pacienti sú všade, ešte aj na chodbách. Staré budovy nezvládajú technický nápor, zlyhávajú prístroje. Navyše práve v ich radoch dochádza bohužiaľ k prvým úmrtiam kolegov. Úplne pochopiteľne sa pýtajú, kto sa bude starať o špecializovaných pacientov s ne-covid diagnózami, keď ich nemocnica bude celá červená. Vnímajú, že len oni vedia poskytnúť určité druhy liečby, ktoré sa nikde inde neposkytujú a oprávnene a ľudsky pochopiteľne sa snažia, aby sa tieto oddelenia čo najviac vyhli nákaze. Volajú na pomoc menšie nemocnice, ambulantných lekárov."

"Vieme o vás, počujeme, vnímame. Ďakujem vám za to, ste skvelí."

"Všetci spoločne čelíme bezprecedentnej situácii a nevídanému strachu verejnosti, možno aj vlastnému strachu. O to viac na vás apelujem, aby ste sa navzájom podporovali. Každý jeden z vás robí maximum čo vie, všetci robíte viac, ako prikazujú zákony a nariadenia, všetci do jedného. "

"Ak máte konštruktívne návrhy na zlepšenie, alebo potrebujete pomoc a nedostáva sa Vám odpovede, napíšte mi na [email protected]. Skúsim nájsť odpoveď."

Každý deň sa na vás všetkých pozerám s obdivom❤.  Píše Janka Bittó Cigániková.

 

Núdzový stav slúži len na obmedzenie ľudských práv. Má zabrániť rozlúčke s Lučanským, tvrdí SMER
Opozičný Smer-SD odmieta odsúhlasiť núdzový stav v parlamente. Vedenie strany žiada svojich poslancov, ktorí sú zdraví a nie sú v karanténe, aby prišli na schôdzu naplánovanú na utorok (12. 1.) a hlasovali proti predĺženiu núdzového stavu.... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | tasr