Cinkota bol v base šesť rokov. Myslí si, že Kolíková za Lučanského smrť nemôže
06 | 01 | 2021 I Michal Filek

Herec Dušan Cinkota strávil v base 6 rokov. Pre portál 1.pluska.sk prehovoril o smrti generála Lučanského. Ministerka vraj za ňu nemôže. 


Čo si o situácii myslí Dušan Cinkota, ktorý vo väzení strávil 6 rokov a len v roku 2018 ho pustili na slobodu?Povedal to pre portál 1.pluska.sk. „Nechcem sa k tomu veľmi vyjadrovať, netuším, kde je pravda,” reagoval opatrne na úvod Cinkota, ktorý však napokon čo-to povedal.

„V každom prípade škoda chlapa. Ja sa chcem vyhnúť najmä špekuláciám, lebo áno, takéto úmrtia sú zriedkavé, no je to obrovská tragédia. Určite za to nemôže ani ministerka a určite za to nemôžu ani politici, ide tam o niečo úplne iné. Nepáči sa mi, že sa z toho robí politický kapitál,” pokračoval s tým, že na každého majú väzenské múry iný vplyv. 

„Vo väzbe sa človek dostane do situácií, ktoré si nemohol nikdy ani len predstaviť. Ako to človek zvládne, je veľmi individuálne. Áno, nemusí to byť ľahké a niektoré prípady môžu mať ťažký priebeh a dopadnú tragicky, ale väčšinou sa s tým človek nejako popasuje. No je tam veľa iných faktorov a nerád by som špekuloval. Je smutné, že sa z toho robí úplne iná kauza, aká je. Už sa to stalo, treba, aby sa to vyšetrilo,” dodal na záver herec, ktorý vzťahy medzi väzňami a dozorcami pre 1.pluska.sk komentovať radšej nechcel.

 

Generála Lučanského presúvali z cely do cely
06 | 01 | 2021 | sefredaktor