Mužík: Kolíkovej ministerstvo sprístupnilo záznamy priebehu úmrtia Lučanského aj s nezakrytými menami bacharov
05 | 01 | 2021 I Petra Demková

Ministerstvo spravodlivosti sprístupnilo záznamy priebehu udalostí okolo smrti Lučanského aj s nezakrytými menami bacharov z prešovskej väznice. Tí sú teraz terčom vášní rozhorčeného davu na internete.


Škandalózny prešľap ministerstva si všimol bývalý šéf ZVJS z Leopoldova Vladimír Mužík, ktorý prednedávnom verejne spochybnil oficiálnu verziu o Lučanského samovražde. „Prosím veľmi pokorne všetkých ľudí, nepodliehajte emóciám a predčasným súdom. Videl som tu aj nejaké príspevky typu „oko za oko, zub za zub“ ...Prosím Vás, to nie. Nemôžeme príslušníkov ZVJS nazývať vrahmi bez dôkazov,“ napísal.


Pamiatku generála Lučanského si budú v deň pohrebu uctievať na rôznych miestach
Do Štrby na pohreb generála Lučanského sa chystali tisícky ľudí. Hlavný hygienik Mikas vyhláškou drasticky obmedzil počet osôb na pohreboch. Pamiatku policajného exprezidenta si uctia aj napriek úradným prekážkam. Posledná rozlúčka s generálom... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Petra Demková


Mužík sa pýta, kto je zodpovedný za vynesenie dokumentov tak, ako sa to udialo. „Dnes ministerstvo spravodlivosti sprístupnilo fotokópie záznamov z priebehu udalostí okolo Milana Lučanského. Koluje to po internete. Pýtam sa Vás, kto poskytol ministerstvu tieto písomnosti?? Lebo nie je problém to, čo poskytol, ale ako to poskytol.. Osobné údaje o mŕtvej osobe ste začiernili a mená príslušníkov ZVJS, ktorí boli pri udalostiach ste poskytli verejnosti. Mená, hodnosti.. Mali ste tam dopísať aj adresy, nech im teraz ľudia, ktorí sú nahnevaní, neinformovaní, frustrovaní obťažujú rodiny...“ napísal bývalý šéf leopoldovskej väznice.

„Nezastávam sa žiadneho príslušníka ZVJS. Ak sa preukáže, že má svoj diel viny na smrti generála Lučanského, nech je potrestaný. Ale takto farizejsky tých všetkých, ktorí boli pri udalosti (a naozaj som presvedčený o tom, že sa mu niektorí pomáhali zachraňovať život), ste ich hodili „do pľacu“. Uvedomujete si,  čo ste urobili?" pýta sa Mužík.

Vladimír Mužík reaguje aj na riaditeľa väznice Ivana. „Najprv pred kamerami prehlási, že ODÍDE a potom naďalej v úrade ZOSTANE. Veď toto nie je normálne, ten človek OKLAMAL pred kamerami celé Slovensko. Pani ministerka, nerozumiem, prečo ten človek tam stále je...“ karhá Mužík Ivana aj ministerku Kolíkovú.

Bývalý šéf väznice v Leopoldove: Ležiaci človek sa nemôže obesiť!
Bývalý riaditeľ väznice v Leopoldove Vladimír Mužík vyzýva kolegov z Prešova, aby povedali pravdu, čo sa v ich ústave stalo s generálom Milanom Lučanským. Mužík odslúžil v Zbore väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) 32 rokov, a preto má bohaté... Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Petra Demková


A ak na to dohliada bývalý sudca JUDr. Radačovský, ktorý bez mihnutia oka odsúdil páchateľa trestného činu na najvyššej štátnej funkcii, tak je tam garancia, že na to dohliadne, aby bolo všetko tak ako má byť,“ končí status na sociálnej sieti Vladimír Mužík.

Uhrík podporí medzinárodnú komisiu na vyšetrenie Lučanského smrti
Poslanec Európskeho parlamentu za Kotlebovu ĽSNS Milan Uhrík podporí medzinárodnú komisiu na vyšetrenie smrti generála Lučanského. V tomto úsilí je ochotný spojiť sa aj so Smerom, píše na sociálnej sieti. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | editor01hd


Jaroslav Paška vidí paralelu medzi prípadom generála Lučanského a úmrtím Slováka v Belgicku
Nevierohodné vyjadrenia vysokých štátnych funkcionárov (ministrov, aj generálneho prokurátora), zahmlievajúce závažné zistenia o mimoriadnych a nezákonných udalostiach v prešovskej väznici, oprávnene vyvolávajú dojem, že štátna administratíva... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík